Nogomet

Modrić jedini predstavnik velikih

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 20.08.2007.

Ni Dinamo ni Hajduk nisu odigrali nezaboravnu utakmicu ovog vikenda. Dok se Dinamo štedio protiv Osijeka, Hajduk se dobro namučio za jedan bod u Čakovcu. Jedini igrač u momčadi kola ovog vikenda iz naša dva najveća kluba je Luka Modrić. Kapetan Modrih s dva pogotka ponovno je bio standardno dobar i teško je zamisliti Dinamo bez njega u prvoj postavi…

Slika 4 od 5.

Vratar

Danijel Subašić (Zadar) – Bivši mladi hrvatski reprezentativac nesumnjivo je jedan od najboljih igrača zadarske momčadi. Iako protiv Cibalije u Vinkovcima nije bio previše zaposlen, obranio je nekoliko prilično dobrih udaraca i time omogućio svojim suigračima osvajanje novih, posebno vrijednih, bodova na gostovanju.

Obrana

Slika 2 od 2.
Foto: Sandro Donda

Filip Marčić (Rijeka) – Bivši Hajdukov igrač vrlo dobro se snašao u Rijeci. Čini se da je uhvatio formu i nakon vrlo dobrog izdanja protiv Međimurja, ponovno je svoj zadatak odradio na visokoj razini. U remiju sa Zagrebom bio je među najboljim igračima na terenu, a upisao je i asistenciju kod drugog pogotka Škore.

Nino Parmaković (Zadar) – Iako su uoči početka sezone mnogi vjerovali kako će Zadar biti ponajveći kandidat za posljednje mjesto, čini se da ipak nije tako. U Zadru su posložili vrlo dobru momčad, a jedan od nositelja obrane je Parmaković koji je protiv Cibalije odradio vrlo dobar posao u obrani.

Krunoslav Brakotvić (Međimurje) – Obrana Međimurja izdržala je protiv Hajduka gotovo cijelu utakmicu, ali iako su u samom završetku pokleknuli, to nije razlog da se ne pohvali nastup Bratkovića. Trener Međimurja teško može bez njegovih usluga, a u šesnaestercu je otklanjao sve opasne situacije.

Veza

Miroslav Šarić (Inter) – Dinamov igrač na posudbi u Zaprešiću umalo je donio prva tri boda svojoj privremenoj momčadi. S dva pogotka je mogao biti igrač utakmice, ali loša reakcija sada već bivšeg trenera Čačića bacila ga je u drugi plan. Njegov učinak poništio je Batur, a osim dva pogotka imao je još nekoliko vrlo dobrih pokušaja prema golu Šibenika.

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

Srebrenko Posavec (Slaven Belupo) – Posavec je standardno jedan od najboljih igrača Slavena, a protiv slabašnog Varteksa je pokazao sve svoje mogućnosti. Bio je nedvojbeno igrač utakmice s učinkom dva pogotka i jedna asistencija. Trener Jurčić može biti iznimno zadovoljan što ima takvog igrača u svojoj momčadi.

Luka Modrić (Dinamo) – Mnogi su kao igrača utakmice u Osijeku naveli upravo Luku Modrića, iako je možda čak i veći doprinos pobjedi dao Balaban. No, Boško je glupim potezom zaradio crveni karton nakon utakmice i gurnuo u prvi plan ponovno svog kapetana. Modrić je još jednom odigrao standardno, bio je vrlo dobar u napadu, a nije ni zaboravljao na zadatke u obrani. Uspješno je realizirao jedanaesterac, a pri kraju utakmice fantastično je zabio i iz slobodnog udarca.

Stjepan Poljak (Slaven Belupo) – Dugo su Koprivničani slagali svoju momčad. Uz mnogo muke i mnogo problema stvorili su ove sezone odličnu ekipu koja oduševljava svojim nastupima, a ovog vikenda zgazili su protivnika iz Varaždina. Među najboljima bio je lijevi veznjak Poljak s asistencijom kod prvog pogotka, dok je drugi pogodak na utakmici sam postigao.

Napad

Marin Batur (Šibenik) – U samo pola sata provedenih na terenu, Marin Batur učinio je znatno više od igrača koji su proveli svih 90 minuta u igri. S dva pogotka dostigao je vodstvo Intera i osigurao svojoj momčadi osvajanje jednog boda, a u završetku utakmice mogao je postići i treći pogodak, no tad ipak nije bio dovoljno precizan.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Želimir Terkeš (Zadar) – Terkeš možda nije u godinama poput Rukavine, ali čini se da nam se ove jeseni sprema još jedno napadačko iznenađenje iz Dalmacije. Terkeš je nesumnjivo bio najbolji igrač u Vinkovcima. Postigao je pogodak, a zatim je iznudio i jedanaesterac čije je izvođenje ipak prepustio suigraču.

Krunoslav Lovrek (Zagreb) – Iako je na utakmici u Kranjčevićevoj pogodak više od njega postigao Škoro, svojim nastupom Lovrek je ipak zaslužio mjesto prije njega. Jedini pravi napadač kojeg Ćiro trenutno ima ponovno je bio odličan, a da mu nije izostala podrška u napadu možda bi njegov učinak od jednog pogotka bio još bogatiji.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!