Nogomet

Otpao Leko, pozvan Vukojević

Ante Pažanin • ponedjeljak, 20.08.2007.

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Čatežu za put u Sarajevo gdje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmcu s izabranom vrstom BiH. Naše igrače očekuje teška utakmica protiv motiviranog protivnika koji još može izboriti EP, a zbog umora i ozljeda zdravstveno stanje u našem taboru nije baš najbolje...

Pred ogled u Sarajevu izbornika Bilića muče ozljede i umor igrača. Uz već otpale Rapaića koji još nema kluba i Kranjčara koji je ozlijeđen, u srijedu neće nastupiti niti Jerko Leko zbog problema s petom s kojima je i stigao na reprezentativno okupljanje. Umjesto njega Bilić je pozvao Ognjena Vukojevića koji se kontinuirano dobrim igrama u dresu Dinama izborio za prvi poziv u najbolju nogometnu vrstu. Upravo je Bilić kao trener mlade reprezentacije forsirao Vukojevića i vjerovao mu. Hrvoje Vejić ima problema s preponama i nakon snimanja u Zagrebu odlučit će se o njegovom ostanku.

Osim ozljeda naše igrače muči i umor tako da postoji mogućnost da Luka Modrić, Eduardo i Niko Kovač neće odigrati svih 90 minuta na Koševu. Modrić je jedini do sad odigrao svih 810 minuta za reprezentaciju, Eduardo se tek u nedjelju vratio na terene nakon ozljede, a naš kapetan Kovač neće igrati cijelu utakmicu jer je to želja njegovog trenera u Red Bull Salzburgu Trapattonija. Zdravstveni problemi ne muče samo igrače pa je tako Bilićev pomoćnik Jurčević otpao za put u Sarajevo zbog visoke temperature i viroze.

Izbornik Bilić smatra da je ovo pravi test za našu najbolju vrstu pred oglede s Izraelom i Estonijom: "Nemojte zaboraviti da su nam to susjedi, a protiv susjeda je atmosfera uvijek napaljena. U toj reprezentaciji igra puno igrača iz hrvatske lige koji nisu pozvani u našu reprezentaciju pa su se odlučili za BiH što će im biti dodatni motiv da nam dokažu da smo pogriješili. Tko pobijedi Norvešku u gostima i Turskoj zada jedini poraz u kvalifikacijama momčad je za svaki respekt. BiH nije neugodna ekipa koja može iznenaditi, to je momčad koja ima kvalitetu, vrlo dobra momčad."

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

Izbornik se osvrnuo i na probleme s ozljedama:"Dosta momaka ima problema s ozljedama, ali na to smo navikli. Imamo široku klupu i puno igrača koji mogu uskočiti i imaju kvalitetu zamijeniti one koji će nedostajati. Najtanji smo u veznom redu, a Vukojević igra dobro i odlučio sam ga pozvati. On je uvijek bio tu negdje u našim mislima i planovima i zaslužio je naš poziv."

Osim ozljeda glavno pitanje je i hoće li Ivan Rakitić po prvi puta istrčati za reprezentaciju Hrvatske. Naime, HNS još nije primio odobrenje Fife kojim se Rakitiću dozvoljava nastup u srijedu. Tajnik Saveza Zorislav Srebrić ipak je optimističan i uvjeren da će Ivan nastupiti unatoč problemima s dozvolom: "Poduzeli smo dodatne aktivnosti i očekujemo odgovor iz Fife u utorak."

Spomenimo još da će u srijedu Dario Šimić ostvariti svoj jubilarni 90. nastup za reprezentaciju Hrvatske.

Ako do srijede ne bude novih ozljede i ovisno o Fifi sastav Hrvatske u srijedu na Koševu bi trebao izgledati ovako: Runje - Šimunić, R. Kovač, Šimić, Ćorluka - N.Kovač, Modrić, Rakitić, Srna - Petrić, Eduardo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!