Nogomet

Otpao i Modrić, Rakitić se još nada

Bernard Jurišić • srijeda, 22.08.2007.

Vezni red hrvatske nogometne reprezentacije u Sarajevu će biti "desetkovan". Nakon Kranjčara i Jerka Leke, koji su otpali zbog ozljede i Rapaića koji (opet) nema kluba, utakmicu u Sarajevu zbog ozljede mišića propustit će i "dirigent" Luka Modrić, a ako FIFA nekoliko sati uoči početka ne odradi ono što nije uspjela u više od mjesec dana, na tribinu će i Ivan Rakitić...

Izbornik Slaven Bilić u Sarajevu će sigurno igrati dva, a možda i sva tri "dragulja" iz veznog reda naše nacionalne momčadi. Niko Kranjčar zbog ozljede nije se ni pojavio na okupljanju, Luka Modrić je otputovao u Sarajevo, ali neće igrati, a Ivan Rakitić još uvijek čeka milost Fifine administracije iz, vidi vraga - Švicarske.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Modrić je posljednji razlog Bilićeve glavobolje uoči gostovanja u BiH. Dinamov kapetan osjetio je bol u zadnjoj loži, a pretrage su pokazale da bi najbolje rješenje za njega u ovom trenutku bilo mirovanje. Bilić sigurno neće riskirati pogoršanje ozljede i eventualni gubitak jednog od ključnih igrača uoči važnih kvalifikacijskih okršaja protiv Estonije i Andore za dvadesetak dana.

Vezane vijesti

Tako će u sredini naše momčadi nastati neočekivana rupa, s obzirom na to da zbog ozljede nema ni Jerka Leke. Tko će se priključiti Niki Kovaču (koji je također tražio "poštedu" određenog dijela utakmice ako to bude moguće) u sredini, stručni stožer odlučit će uoči samog početka. Kvalitete u našem kadru ne nedostaje, no nikad nije ugodno smišljati improvizirana i jednokratna rješenja".

Što se debija Ivana Rakitića tiče, on je kao i mnogi Hrvati - žrtva administracije. Na sreću (ili žalost?) ovog puta ne naše domaće, nego Fifine, čiji su službenici po godišnjim odmorima i očito im se vrlo komplicirano telefonski konzultirati, potpisati i faksirati dopuštenje 19-godišnjem veznjaku Schalkea za nastup u Sarajevu. Ostaje još tanka nada da bi ono što nisu stigli u više od mjesec dana, mogli napraviti nekoliko sati uoči početka utakmice na Koševu.

Nažalost, HNS nema tu moć da Fifu novčano kazni zbog papirološkog nereda/nerada, makar ne sumnjamo da bi u suprotnom slučaju naš savez bio barem "pozvan na objašnjenje", a država još jednom prozvana za birokratski nered...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!