Košarka

Slovenija izdržala jedno poluvrijeme

Bruno Blumenschein • srijeda, 22.08.2007.

Besprijekoran omjer na Acropolis kupu Grčka je obranila pobjedom 80:65 nad Slovenijom. U drugom susretu dana Litva je lakoćom svladala Italiju sa 86:70...

Za razliku od utakmice protiv Litve, slovenski reprezentativci su u susret s europskim prvakom ušli puno motiviranije i ambicioznije. Na krilima raspoloženog Gorana Jagodnika, novog pojačanja Hemofarma, odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme i imali minimalnih 41:40. Već tada je Jagodnik skupio 13 poena i devet skokova, a uz homogeniju slovensku obranu pomogao je i nesuvisli grčki napad.

Kako sreća zaista ne prati izabranike Aleša Pipana, pokazala je i ozljeda trećeg razigravača Gorana Dragiča, zbog čega je do kraja susreta prvi organizator igre bio mladi reprezentativac Jaka Klobučar. U nastavku su grčka duža klupa i iskustvo donijeli preokret, a nakon egala kod 53:52 Grci serijom 10:0 odlaze na 63:52.

U završnih 80:65 Vasilis Spanoulis ugradio je 16 poena, a Theo Papaloukas dodao je 14 poena. Jagodnik je u drugom dijelu ubacio tek jedan poen, a kao prvi slovenski strijelac završio je Dormen Lorbek sa 15 ubačenih poena.

Prazna dvorana i sumorna atmosfera je najbolji opis susreta između Litve i Italije. Uz zvukove škripe tenisica Litva je prilično rutinski došla do 86:70, a talijanski izbornik Carlo Recalcati može najviše biti zabrinut zbog podređenosti u skoku (37-30) te lošeg postotka šuta za tri poena (6/26). Dvojica krilnih centara, Linas Kleiza (15 poena) i Darius Songaila (17 poena), su uz Ramunasa Šiškauskasa (16 poena), pokazali najviše, dok je Italiju predvodio iskusni razigravač Massimo Bulleri sa 20 poena (šut 8/10).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!