Nogomet

Ćiro: "I Rukavina i Hajduk već su prodani"

Bernard Jurišić • subota, 25.08.2007.

Kad Miroslav Blažević dolazi u Poljud, možete očekivati sve, osim da će biti dosadno. Bez obzira tko sjedio na suprotnoj strani, bez obzira kako se zvao trener Hajduka, zasjeniti Ćiru nitko ne može. I ovog puta nije izostala poneka njegova "ekskluziva"...

Slično kao i protiv Osijeka, Hajduk je susret sa Zagrebom arhivirao, tresući se do posljednjih trenutaka. Tri boda su ubilježena, što je svakako najvažnije, no nije nevažno ni spomenuti da ni ovog puta Hajdukov stroj nije djelovao uštimano.

Ante Rukavina odigrao je možda i svoju najbolju utakmicu u dresu Hajduka, makar mu ni ovog puta lopta jednostavno nije htjela u gol. No, radio je svih 90 minuta, Zagrebove stopere ostavljao je bez daha, puno puta probio svoju stranu, no dalje od Stojkića nije mogao.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Miroslav Blažević upravo je njega najviše obasuo pohvalama nakon utakmice. "Hajduk je imao trojicu majstora večeras, Živkovića, Hrgovića i svjetsku klasu u imenu Ante Rukavine. Taj momak me je impresionirao, on je neriješiv problem za svakoga i Hajduk bi na njemu trebao graditi igru, za njega stvarati prostor."

Svojim igračima Ćiro je čestitao, nije pokazivao nezadovoljstvo porazom. "Hajduk je zasluženo pobijedio, mi možda nikad nismo bili bliže povoljnom rezultatu na Poljudu, no ne znam koliko bi to bilo pravedno s obzirom na sve što se događalo 90 minuta na terenu. No, malo je pravde u nogometu."

Zagreba nakon Poljuda očekuje Dinamo, gdje Ćiro ne gaji velike nade. No, ne prvenstveno zbog snage Dinama. "J**bo mi je majku ovaj sudac večeras, treći žuti dobili su i Labudović i Lovrek i već sad se pitam kako ću sastavit momčad za Dinamo". Dodao je i nešto sa čime se složila i većina onih koji su gledali večerašnju izvedbu šibenskog suca Krečka. "Ne vjerujem da je to napravio ciljano, on je jednostavno limitiran".

O samoj utakmici više nije bilo potrebe govoriti, no Ćiro nije izdržao da ne ponudi "ekskluzivu". "Vi očito niste informirani, Rukavina je već prodan za 4 milijuna eura". Kako su se pojavile informacije da su emisari frankfurtskog Eintrachta i večeras bili u Splitu, na Ćirinu informaciju nije se dalo tek tako "odmahnuti rukom".

Naravno, nije Blažević mogao izdržati da se ne dodirne svoje "crvene krpe", Hajdukovog predsjednika Branka Grgića. "Svi ovi koji su u Hajduku, svi će se obogatiti. Surkis kupuje Hajduk, a Branko Grgić će 'jamit' love više od Mamića. Neka, ja sam sretan, njemu treba za jahtu, motor, novu vilu, on je ambiciozan."

Hajdukov trener Mario Ćutuk nije imao šanse, pored Ćire Blaževića ni rječitiji od njega nisu se nagovorili. Od njega se i nije očekivalo ništa više nego "odrađen posao".

"Zadovoljan sam pobjedom, makar smo je mogli osigurati i puno prije dramatičnih zadnjih minuta. Sretan sam što sam svoj posao odradio kako treba, dalje se stavljam na raspolaganje klubu". Već od nedjelje momčad preuzima Sergije Krešić.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!