Nogomet

Reprezentacija i momčad kola

Zoran Zdelar • nedjelja, 26.08.2007.

Nogometaš koji je svojim prvim nastupima u dresu Dinama izazivao podsmijeh kod mnogih u nešto više od godinu dana prevalio je veliki put. Ognjen Vukojević zaradio je poziv u reprezentaciju, a sve je okrunio vrlo dobrim nastupom protiv Međimurja kada se ponovno upisao i u listu strijelaca…

Slika 4 od 5.

Vratar

Dragan Stojkić (Zagreb) – Vratar momčadi iz Kranjčevićeve primio je ove subote na Poljudu dva pogotka, ali da je netko drugi stajao na vratima, vrlo vjerojatno bi Splićani slavili znatno uvjerljivije i ne bi morali u završetku utakmice strahovati za pobjedu. Rukavina je, kažu mnogi, odigrao ponajbolju utakmicu u dresu Hajduka, ali Stojkić se pobrinuo za njegov novi golgeterski post.

Obrana

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dejan Lovren (Inter) – Mladi desni bek Intera, koji već drugu sezonu provodi na posudbi u Zaprešiću, bio je ponajbolji nogometaš na terenu protiv Cibalije. Igrač s dugogodišnjim Dinamovim ugovorom napokon je i ove sezone uspio pokazati kakav se potencijal skriva u njemu te zašto neki u njemu vide mogućeg nasljednika Vedrana Ćorluke u Dinamu.

Ante Puljić (Zadar) – Mladi branič zadarske momčadi odigrao je najbolju utakmicu ove sezone. Osim što je odrađivao odličan posao u obrani, zahvalnost treneru za pruženo povjerenje iskazao je pogotkom glavom u 26. minuti.

Nino Parmaković (Zadar) – Nakon što je svoju poziciju u momčadi kola izborio u petom kolu Prve HNL, ponovno je odradio odličan zadatak, ali ovog puta je stigao i dva pogotka zabiti i time dati veliki doprinos visokoj pobjedi nad slabašnim Osijekom ovog vikenda.

Slika 2 od 2.

Mirko Hrgović (Hajduk) – Novi trener Splićana Sergije Krešić u jedno može biti siguran i bez posebnih analiza. Povjeri li čuvanje lijevog boka kapetanu Hrgoviću, ne mora strahovati da će se protivnik naigrati na toj strani. BiH reprezentativac bio je i protiv Zagreba na visokoj razini.

Veza

Ognjen Vukojević (Dinamo) – Mnogo se u posljednje vrijeme piše o Ognjenu Vukojeviću. Pristigao je u Dinamo kako bi popunjavao rupe koje bi mogle nastati u momčadi, a sad je došao do statusa neizostavnog igrača i poziva u reprezentaciju. Protiv Međimurja bio je vrlo dobar, a kako su ga ove sezone krenuli napokon i golovi, nije propustio jedan zabiti i gostima iz Čakovca.

Dragan Župan (Zadar) – U izuzetno visokoj pobjedi nad Osijekom i samim time najboljem izdanju Zadra ove sezone, najbolji pojedinac bio je veznjak Dragan Župan. Pokrivao je iznimno toga na terenu, tri puta je asistirao, a u 77. minuti stigla mu je i nagrada u obliku pogotka.

Miljenko Mumlek (Varteks) - Najiskusniji i najbolji igrač Besekove momčadi i u Šibeniku je bio najbolja karika gostiju. S dva je odlična ubačaja svojim igračima omogućio da postignu dva pogotka. Sve su napadačke akcije polazile od njega, ali nije imao pravu potporu od ostalih suigrača.

Frane Vitaić (Šibenik) - Vezist Šibenika konačno je odigrao jednu odličnu utakmicu. Bio je najraspoloženiji šibenski igrač i začetnik svih akcija domaće momčadi. Upisao je i prvijenac u novom klubu, a bio je i začetnik akcije kod trećeg gola Šibenika. Izvodio je sve šibenske prekide, te je nekoliko puta opasno zaprijetio gostujućem vrataru Mađariću.

Napad

Slika 3 od 3.
Foto: Sandro Donda

Radomir Đalović (Rijeka) – Najbolji napadač Rijeke ove sezone sjajnim pogotkom na Kantridi u derbiju kola osigurao je svojoj momčadi pobjedu, ali i skok na drugu poziciju. Imao je još nekoliko vrlo dobrih prilika, ali se Iveša više nije dao svladati.

Mario Mandžukić (Dinamo) – Sjajni mladi napadač Dinama oduševio je apsolutno sve svojim brzim uklapanjem u momčad hrvatskog prvaka. Zabio je pogodak za vodstvo, a još je i nesebično asistirao Nikoli Pokrivaču za prvijenac. Mogao je još nekoliko puta zabiti, ali nedostajala mu je mirnoća u završnici.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!