Vodeni sportovi

Skelinima nova šansa

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 27.08.2007.

Prvi dan Svjetskog prvenstva u veslanju što se održava u Muenchenu bio je sretan za tri naše posade, dok će dvije, među kojima pomalo začuđujuće i braća Skelin prolaz među najbolje morati tražiti kroz repasaž...

Naš dvojac s kormilarom Branko i Marin Begović uz kormilara Tonija Jelenkovića napravio je odličan posao pobijedivši u svojoj skupini s rezultatom 7:04,92 čime su se direktno plasirali u finale ove inače neolimpijske discipline.

Laka samica Mirna Rajle Brođanac također je slavila u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 7:54,11, što joj je donijelo izravan plasman u polufinale, dok je dvojac na pariće Mario Vekić i Ante Kušurin bio drugi s vremenom 6:27,41 što im je bilo dovoljno za ulazak u četvrtfinale.

Nikša i Siniša Skelin u dvojcu bez kormilara bili su tek četvrti u svojoj skupini s vremenom 6:48,21, pa će aktualni pobjednici Svjetskog kupa put u polufinale morati tražiti kroz repasaž. A sličnu sudbinu doživio je i naš četverac bez kormilara (Josip Stojčević, Hrvoje Marić, Igor Boraska i Branimir Vujević) koji je također bio četvrti u kvalifikacijskoj grupi s vremenom 6:09,51 te će i oni u repasaž.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!