Nogomet

"Werder sačuvao živce u paklu Zagreba"

Petar Plevnik • srijeda, 29.08.2007.

Nakon uzvratnog dvoboja Dinama i Werdera njemački mediji odreda ističu paklenu atmosferu na maksimirskom stadionu te sjajnog Diega, na čijim je krilima bremenska momčad osigurala Ligu prvaka...

"Werder sačuvao živce u paklu Zagreba", naslov je portala sport1.de, koji u svom izvještaju između ostalog ističe kako je norveški sudac Terje Hauge "potpuno opravdano dosudio 11-erac nakon prekršaja Vukojevića nad Almeidom". Osim Diega, isti portal hvali i nastup vratara Tima Wiesea, posebice reakciju iz 29. minute kada je sjajnom obranom spasio svoju momčad od Dinamovog vodstva.

I Kicker na svojoj naslovnici ističe hladnokrvnost sjajnog Diega sa bijele točke, dok se u izvještaju sa utakmice navodi kako je "susret tek u prvom poluvremenu bio dinamičan i zanimljiv" te kako se "tehnički jaka momčad Dinama dva puta uspjela vratiti u igru, no nakon pogotka Diega za 2:3 domaći igrači spustili su glave i nisu se više uspjeli vratiti."

I Bild je na sličnom tragu sa naslovom "Diego gurnuo Werder u milijunski posao", aludirajući na izjavu sportskog direktora Werdera Klausa Allofsa kako će Werder od ulaska u Ligu prvaka prema prvim procjenama zaraditi od 10 do 15 milijuna eura.

Zanimljivo da njemački mediji gotovo uopće ne spominju suđenje Norvežanina Terje Haugea, jedino Sportbild u svom izvještaju navodi čuđenje odlukom Haugea da ne kazni Vukojevićev start laktom na Diega u četvrtoj minuti crvenim kartonom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!