Nogomet

Ivanković: "Ostaje nam Liga Uefe"

Marin Vuković • četvrtak, 30.08.2007.

Trener Dinama Branko Ivanković nije želio previše žaliti za propuštenim prilikama niti komentirati suđenje glavnog suca Terjea Haugea. Želi se okrenuti utakmicama koje slijede i prvom kolu Kupa Uefe...

"Nažalost nismo uspjeli i mogu samo čestitati momčadi Werdera na ulasku u Ligu prvaka. Želim im sreću u natjecanju po skupinama", započeo je svoje izlaganje Dinamov strateg. "Bez obzira na iskustvo i kvalitetu Werdera ne mogu se oteti dojmu da smo bili blizu podvigu, jer objektivno mi smo bili ti koji smo diktirali ritam i pokušali napraviti pritisak."

"Preuzeli smo rizik i znali smo da to može biti opasno protiv momčadi kao što je Werder, no taj rizik je trebao bit kontroliran da se ne dogodi da primimo golove kao u situaciji tri na tri. Čak i u takvim okolnostima smo u prvom poluvremenu postigli dva gola i stvorili još par izglednih prilika. Vjerovali smo da smo i u drugom poluvremenu u stanju postići dva gola, no to se nije dogodilo."

Ivanković smatra kako igrače treba pohvaliti za požrtvovnost i predstavu koju su pružili: "Moji igrači su pokazali želju i hrabrost. Da je Guela zabio što je trebao zabiti za 3:3 mislim da bi bilo poštenije, izbjegli bismo barem poraz." Trener modrih nije se propustio osvrnuti i na danas ponovno sjajne navijače: "Naši fantastični navijači su pravi pobjednici ovdje. Došli su u velikom broju i bodrili nas, nemam riječi da ih pohvalim. Mislim da su im se igrači dostojno odužili željom i borbenošću."

Upitan smatra li da bi danas bilo lakše da je Dinamo izborio pobjedu u Bremenu, Ivanković nije mogao procijeniti izglede modrih: "Sigurno da bi bilo puno lakše da smo tamo postigli bolji rezultat ili izborili pobjedu, ali teško je odgovoriti na to, nemoguće je sada procijeniti situaciju."

Izgledi za prolaz u Ligu prvaka naglo su pali nakon prvog dosuđenog jedanaesterca za Werder, no Branko Ivanković nije htio komentirati sudačke odluke. "Ne bih komentirao suđenje, ispali smo iz Lige prvaka i sad je pred nama novi izazov. Ispred nas je Liga Uefe i mislim da imamo potencijal i kvalitetu da se tamo i kvalificiramo. Naravno da smo svi nesretni i nezadovoljni, emocije su još uvijek visoke, ali zaista ne bih komentirao suđenje."

Osvrnuo se Dinamov trener i na igru obrane: "Ima dosta kritika na račun obrane večeras, ali morate znati da su njihovi napadači izrazito neugodni. Smatram da je obrana ipak dobro funkcionirala veći dio utakmice i da pred našim vratima nije bilo situacija kao pred Werderovim."

Nakon završetka Ivankovićeva izlaganja, nekoliko riječi s okupljenim novinarima razmijenio je i trener Werdera Thomas Schaaf. Također nije želio komentirati suđenje: "Smatram da smo bili vrlo dobri kao momčad i da su pojedini naši igrači odigrali dobre uloge. Protiv jednog dobrog protivnika pokazali smo dobru igru", njemački službeno prokomentirao je susret. "Sa svog mjesta nisam mogao dobro vidjeti situaciju prilikom prvog jedanaesterca."

"Mislim da je poseban uspjeh četiri puta uzastopce se kvalificirati u Ligu prvaka i smatram da je momčad time pokazala kvalitetu. Što se naših izgleda u tom natjecanju tiče, moramo vidjeti kako ćemo kompletirati momčad i kada će se vratiti naši ozlijeđeni igrači. Isto tako, nadamo se da nećemo dobiti tešku skupinu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!