Nogomet

Wenger: "Eduardo je izvrstan napadač"

Tomislav Pacak • četvrtak, 30.08.2007.

Nakon što se pogotkom i asistencijom istaknuo u pobjedi Arsenala protiv praške Sparte u 3. pretkolu Lige prvaka, Eduardo da Silva dobio je pohvale od menadžera Arsenea Wengera...

Eduardu nije dugo trebalo da zabije prvijenac u dresu Arsenala, a pogotku za 3:0 pridodao je i asistenciju za drugi pogodak Fabregasa.

Francuski strateg bio je pun pohvala za hrvatskog reprezentativca: "Eduardo je bio na suprotnoj strani od Walcotta, mislim da se bolje osjeća na lijevom krilu gdje ima trikove krilnog igrača, a potom je igrao više u sredini. On je izvrstan napadač i to ste mogli vidjeti. Često u našoj igri nismo tražili napadača jer nas je više brinuo posjed lopte nego traženje napadača, ali ako njega pronađete zabit će pogotke. To je ono što on radi, znate? On je igrač šesnaesterca."

Wenger je, dakako, bio zadovoljan lakim prolaskom Arsenala u Ligu prvaka: "Dobro smo dovršili posao. Rano smo zabili prvi gol, što je jasno malo 'ubilo' utakmicu. Zadržali smo fokus, nema se što više reći. U dva susreta nismo primili pogodak, zabili smo pet. Imali smo osjećaj da kad je potrebno možemo staviti nogu na gas i zabiti koliko treba."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!