Nogomet

Video: Tko je najprecizniji nogometaš Europe?

Sportnet • četvrtak, 30.08.2007.

Neki od najpreciznijih europskih nogometaša – Wayne Rooney, Gennaro Gattuso, Florent Malouda i Torsten Frings - pokazat će 'Sanchez Boysima' od kakvog su materijala skovani u okviru Nikeove turneje ‘Stavi je gdje želiš’. Turneja je počela 11. kolovoza emitiranjem TV reklame, a već uvodna scena spota je najavila ideju kampanje: “Bili su najubojitiji nogometaši na zemlji. Za njih je preciznost bila sve. Ali jedan dan njihovi životi su promijenjeni. Četvorica stranaca su došli izazvati ih.”...

Nogometni navijači moći će pratiti 'Sanchez Boyse' za njihova putovanja Europom i posjete Rooneyju, Gattusu, Maloudi i Fringsu u traganju za najpreciznijim nogometašem Europe. Reklamna kampanja na TV-u prikazuje dolazak Sanchez Boysa svakom od igrača da bi ih izazvali na niz testova preciznosti. 'Sanchez Boys' su posjetili Rooneyja u vrtu njegove vile u Velikoj Britaniji, Gatussa na lokalnom nogometnom igralištu u Calabriji u južnoj Italiji, Maloudu kako uživa u treningu u Francuskoj te Fringsa pokraj bazena njegovog ljetnikovca u Portugalu.

Svi igrači imaju zadatak dokazati preciznost svojih udaraca i pogoditi loptom točno ona mjesta koja žele. Kao dodatak ovoj TV reklami, od 10. kolovoza na www.nikefootball.com i na internet stranicama i portalima za razmjenu video materijala poput YouTubea dostupne su četiri zasebne epizode koje prikazuju svakog nogometaša u njegovoj izvedbi tijekom izazova preciznosti. Svaki udarac i svaka meta su prikazani.

Rooney je osvojio maksimum bodova u epizodi ‘Boli Wayneovog izazova’ pogađajući mete strateški raspoređene i iscrtane po osjetljivim dijelovima tijela Sanchez Boysa. Gennaro Gattuso se nalazio u rodnoj Calabriji u južnoj Italiji kad su se Sanchez Boysi pojavili. Njegova izvedba u izazovu 'Skuter gospodina Gattusa’ je nadasve impresivna. Torsten Frings se odmarao pokraj bazena svoje vile u Portugalu kada su ga naprasno probudili Sanchez Boysi. Torsten je osvojio najbolje ocjene u izazovu ‘Torstenova daska smrti’ u kojem je morao loptom gađati Sanchez Boyse koji su vozili BMX bicikle na odskočnoj dasci njegova bazena. Florent Malouda je demonstrirao svoju preciznost u gađanju točno određenih meta u ljetovalištu u Francuskoj.

Wayne Rooney je rekao: “Preciznost je tako važna u našoj igri. To se odnosi na svakog igrača na terenu, jer bez obzira na kojoj poziciji igraš, moraš biti precizan. Svaka momčad želi zabiti gol. Preciznost čini razliku između šutiranja na gol i postizanja pogotka.”

Brent Scrimshaw, dopredsjednik marketinga Nikea za EMEA regiju komentira: “Naša je misija u Nikeu stalno osiguravati najbolje i najinovativnije proizvode namijenjene nogometašima diljem svijeta. Radeći to, sigurni smo da će oni na terenu imati konkurentsku prednost u odnosu na protivnika. Bez obzira na poziciju na kojoj igrate, preciznost je presudna za svačiju igru. Wayne Rooney je treba da bi loptu pospremio u mrežu, a Fabio Cannavaro je treba da bi spriječio loptu da uđe u mrežu. Dizajnirali smo Total 90 Laser kopačku s novom tehnologijom za bolje prijanjanje terenu koja nogometnu obuću diže na sasvim novu razinu. To je kopačka koja je dizajnirana da bi poboljšala preciznost. Za vrijeme snimanja ove kampanje, četvorica nogometaša fascinirali su Sanchez Boyse svojim izvedbama u nizu izazova u preciznosti. Igrači su doista gađali loptom ono što su željeli – o tome na veseo način svjedoče pojedine modrice na tijelu Sanchez Boysa.”

Total 90 Laser je jedna od najinovativnijih i tehnološki najnaprednijih Nikeovih nogometnih kopački na terenu. Za igrače poput Waynea Rooneyja, Fabija Cannavara i Fernanda Torresa, među mnogim drugima, koji se oslanjaju na svoju pokretljivost, izdržljivost i snagu, preciznost je ključna. Bez obzira je li riječ o udarcu na gol, predaji lopte suigraču, preciznom dodavanju ili driblingu, Total 90 Laser donosi novu tehnološku dimenziju u igru.

Sve informacije o turneji dostupne su na www.nikefootball.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!