Košarka

Izrael i Makedonija odlučuju

Branimir Korać • petak, 31.08.2007.

Posljednjeg sudionika Eurobasketa u Španjolskoj dat će dvoboj Izraela i Makedonije. Bosna i Hercegovina definitivno je otpala iz kombinacija hvatanja prvog mjesta u dodatnim kvalifikacijama izgubivši od Izraela 67:60…

U stožeru reprezentacije Bosne i Hercegovine neće po dobrom pamtiti Menorcu. U Menorcu se otputovalo s nadom kako se mogu ostvariti pobjede protiv Makedonije i Izraela te ponovno otići na Eurobasket, međutim u oba susreta napravljene su iste pogreške i Europsko prvenstvo za BiH ostat će samo san 2007 godine.

Još jednom je kobno bilo otvaranje susreta. Ponovno je BiH u susret ušla vrlo loše, Izrael je to poput Makedonije znao kazniti i stalno hvatanje rezultatskog zaostatka bila je loša vijest po naše susjede.

Nakon početnog vodstva 5:4, BiH ostala je bez poena čak pet minuta za vrijeme kojih Izrael radi seriju čak 16:0 i tjera vodu na svoj mlin. Već nakon prvih deset minuta zaostatak je iznosio 16 poena i trebalo je uložiti puno truda da se vrati u utakmicu.

BiH nije klonula duhom i u završnih pet minuta prvog dijela ima svoje razdoblje igre te uspijeva iz zaostatka 31:18 doći na primamljivijih 36:32 ponajviše zahvaljujući dobrom Mirzi Teletoviću.

Sredinom treće četvrtine BiH poravnava na 48:48, ali slijedi još jedno loše razdoblje igre, Izrael bježi na 57:49 i tu je priči bio kraj. Snage za novi povratak nije bilo i BiH se vraća iz Španjolske ne vidjevši završnicu.

Kod Izraela prednjačili su Amit Tamir s 15 poena i Ido Kozikaro s 11 poena i sedam skokova. U sastavu BiH Teletović je ubacio 17 poena uz šest skokova, a talentirani Elmedin Kikanović dodao je 15 poena.

U kvalifikacijama za ostanak u društvu najboljih Danska je upisala visok poraz od Mađarske 101:70 te preselila u B diviziju. Mađare je predvodio Istvan Nemeth s 26 poena (šest trica) dok je najbolji Danac bio Peter Johansen sa 17 poena i šest skokova.

Kvalifikacije za Eurobasket, Menorca:
BiH – Izrael 60:67.

Kvalfikacije za ostanak u diviziji A:
Danska – Mađarska 70:101.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!