Košarka

SAD i Argentina na OI, Ayuso nadigrao Kobea

Bojan Poturica • nedjelja, 02.09.2007.

Finale FIBA Americas Championshipa izborili su SAD i Argentina. "Dream Team" je pregazio Portoriko s 44 koša razlike, dok je Argentina uvjerljivom trećom četvrtinom bila previše za Brazil...

Reprezentacija SAD-a je prema očekivanjima pobijedila Portoriko te je osigurala nastup u finalu "Copa Americe". Amerikanci su slavili 135:91, a nastupom u finalu osigurali su i nastup na nadolazećim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Carmelo Anthony (27 koševa, 5 skokova), Michael Redd (23 koša), LeBron James (19 koševa, 9 asistencija) i Kobe Bryant (15 koševa) predvodili su SAD do uvjerljive pobjede. U redovima Portorika najbolji je bio "cibos" Larry Ayuso koji je postigao 22 koša uz šut iz igre 7-13 (trice 5-9). Ayuso je u prvoj četvrtini postigao 11 koševa protiv obrane Kobea Bryanta, te su Portorikanci zaostajali samo šest poena nakon prvih deset minuta. Carlos Arroyo je dodao 21 koš i pet asistencija.

Argentina je nadigrala Brazil 91:80. Iako su Brazilci na poluvremenu imali +8, Argentina nije dopustila "kariokama" da dođu do finala te su odmah u trećoj četvrtini preuzeli kontrolu rezultata. "Gaučosi" su treću dionicu dobili 30:13 te su imali devet koševa prednosti ulazeći u posljednjih deset minuta.

Luis Scola (27 koševa, 9 skokova) je ponovno briljirao, a solidni su bili Pablo Prigoni (14 koševa, 5 asistencija) i Carlos Delfino (13 koševa). Leandro Barbosa (16 koševa) i Thiago Splitter (15 koševa, 9 skokova) su odigrali najbolje kod poraženih.

SAD i Argentina su tako izborili nastup na Olimpijskim igrama, a sad slijedi okršaj na prvaka FIBA Americas Championshipa. Portoriko i Brazil će zajedno s Kanadom u dodatne kvalifikacije za OI. Dobra vijest za Kanađane jest da bi im se mogao priključiti Steve Nash.

FIBA Americas Championship, polufinale:
Argentina - Brazil 91:80, SAD - Portoriko 135:91.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!