Tenis

Već viđeno sve

Kristian Hohnjec • četvrtak, 06.09.2007.

Roger Federer još jednom je rutinski riješio Andya Roddicka. Amerikanac se borio koliko je mogao, no frustracije nije uspio izbjeći. Iako su igrali dva tiebreaka, ni u jednom trenutku se nije činilo da bi prvi američki reket mogao dobiti. Meč dana odigrale su Venus Williams i Jelena Janković...

Dnevni program u srijedu nije donio mnogo. Svi su mečevi završeni brzo i bez drame. Prve su na centralni teren izašle Shahar Peer i Ruskinja Anna Čakvetadze. U prvom setu još je bilo borbe, međutim kompletnija Čakvetadze u nastavku se lako obručunala s 20-godišnjom Izraelkom. "Publika je bila nevjerojatna. Imala sam veliku potporu i uživala sam u tome", rekla je Peer.

Nije joj mnogo pomoglo. Ruskinja je dobila 6:4, 6:1 i plasirala se u prvo Grand Slam polufinale karijere. Dovoljno za Top 5 u ponedjeljak. Njezina protivnica bit će sunarodnjakinja Svetlana Kuzenjcova, koja se ovaj put lako obračunala s nadolazećom Agnes Szavay. Dan prije početka US Opena igrale su finale u New Havenu, Mađarica je tada kod vodstva morala predati zbog kombinacije umora i ozljede. Ovoga puta nije se mogla oduprijeti favoriziranjoj Ruskinji, osvojila je pet gemova.

Drugo žensko polufinale bit će mnogo intrigantnije. Nakon što je pobijedila Serenu, Henin će imati priliku izbaciti i drugu sestru Williams. Venus je danas u odličnom meču svladala Jelenu Janković. Sve je riješeno na najdramatičniji mogući način - u tiebreaku trećeg seta. "Uvijek je dobro pobijediti u ovakvom meču, pogotovo na Grand Slamu. Sjajna je to pobjeda", kazala je poslije susreta Venus, koja je bila set i break u zaostatku. Od ponedjeljka će opet biti u Top 10, prvi put u zadnjih 20 mjeseci. Protiv Henin Venus ima nevjerojatnu seriju od sedam pobjeda, no igrale su zadnji put 2003. godine.

Nikolay Davydenko nastavlja odličnu seriju glatkih pobjeda. Tommy Haas ovog puta nije bio ozbiljan protivnik. Rus ga je uništio svojim ritmom i preciznošću s osnovne linje. "Davydenko je težak protivnik. Teško je igrati protiv njega. Prisili te da pokušavaš prekomplicirana rješenja", rekao je Nijemac. Davydenko ove godine u Flushing Meadowsu još nije izgubio set. To će se teško nastaviti jer ga u polufinalu čeka Roger Federer, kojeg nikad nije pobijedio. Igrali su devet puta.

Švicarac je u noćnom programu na dobro ispunjenom Arthur Ashe stadionu rutinski ispratio domaćeg favorita Roddicka. Deja vu, već viđeno sve. Roddick pokušava, drži servis, ali jednostavno ne posjeduje oružje s kojim bi napravio poen kad mu najviše treba. Do svih svojih prilika došao je zbog pogrešeka ne pretjerano raspoloženog Federera. "Ne znam više što učiniti, predobar je. Imao sam neke prilike u drugom setu, ali ih nisam iskoristio", rekao je Andy. Federer "posjeduje" Roddicka, dobio ga je 14 puta u 15 mečeva.

US Open, četvrtfinale, tenisači: Roger Federer (Švicarska, 1) - Andy Roddick (SAD, 5) 7:6 (5), 7:6 (4), 6:2; Nikolay Davydenko (Rusija, 4) - Tommy Haas (Njemačka, 10) 6:3, 6:3, 6:4.

US Open, četvrtfinale, tenisačice: Anna Čakvetadze (Rusija, 6) - Shahar Peer (Izrael, 18) 6:4, 6:1; Svetlana Kuznjecova (Rusija, 4) - Agnes Szavay (Mađarska) 6:1, 6:4; Venus Williams (SAD, 12) - Jelena Janković (Srbija, 3) 4:6, 6:1, 7:6 (4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!