Automoto

Bolšec i Kodrić ponovno dominirali

Sportnet • nedjelja, 09.09.2007.

Kružne utrke na Grobniku u sklopu Honda Valvoline Yokohama Kupa potvrdile su dominaciju Viktora Bolšeca i Ivana Kodrića na kružnim stazama u ovoj sezoni. Nakon subotnje pobjede Marina Čolaka, koji je nastupio kao gost, pa su bodovi pripali Ivanu Kodriću, mladi je Samoborac slavio i u prvoj utrci u nedjelju, dok je u drugoj zauzeo drugu poziciju iza Viktora Bolšeca.

Iako je jako loše startao i nakon drugog zavoja pao na treće mjesto, Marin Čolak je uspio pobijediti u 18 krugova dugoj utrci ispred Ivana Kodrića i Viktora Bolšeca. Ipak, drugo mjesto Kodriću donosi pune bodove jer Čolak ovoga puta nastupa kao VIP vozač te ne ulazi u podjelu bodova. Ova utrka dobro je završila i za Valtera Nežića. On je utrku završio na četvrtom mjestu i time dodatno povećao prednosti u ukupnom poretku kupa ispred Alena Perušića koji se ponovo plasirao mjesto iza Nežića. Začelje kolone i to sa više od četrdeset sekundi zaostatka "uvjerljivo" su držali Saša Radola i Andrej Poropat dok je Edi Milokanović umjesto u posljednji krug ušao u boks i odustao.

Idućega dana u utrci koja se vozila 14 krugova grobničkom pistom, Kodrić je imao za 0,848 sekundi bolje vrijeme od Viktora Bolšeca. U borbi za treće mjesto Valter Nežić je uspio odoliti napadima Alena Perušića. Usprkos tome što je poredak po završetku utrke bio sličan startnoj rešetci, uzbuđenja u našem najjačem kupu nije nedostajalo. Već u prvom zavoju došlo je do bliskog kontakta Saše Radole i riječanina Andreja Poropata, koji je zbog nesportske vožnje zaradio opomenu. No, mladom Puljaninu Radoli značajnije je oštećen automobil, pa je bio primoran otići u boks, a po povratku na stazu tek kružiti po stazi kako bi stigao do bodova.

Slika 1 od 2.

Na čelu kolone Bolšec je tijekom cijele utrke pritiskao vodećeg Kodrića, da bi na cilnoj ravnini petoga kruga prošao poravnat s vodećim Kodrićem, no Samoborac je uspio i ovaj dvoboj riješiti u svoju korist. Njima iza leđa veliku su bitku vodili buzetski automobilist Valter Nežić, kojimu je "za vrat puhao" Alen Perušić. Zbog problema sa motorom na svojoj Hondi u pretposljednjem je krugu morao odustati Edi Milokanović .

U drugu vožnju današnjeg programa na grobničkoj stazi natjecatelji Honda Valvoline Yokohama Cupa krenulo si obrnutim redoslijedom prema rezultatima prve vožnje. Usprkos startu sa začelja Bolšec i Kodrić ponovno su dokazali premoć i dan završili sa jednom pobjedom i jednim drugim mjestom. Nakon samo jednog kruga Bolšec te Kodrić za njim, krenuli su prema čelnoj poziciji, te zagrebački automobilist već u trećem krugu preuzima vodstvo. Najneizvjesnija borba je bila između Nežića i Perušića. Buzetski automobilist u nekoliko je navrata neuspješno u ciljnoj ravnici pokušavao proći, da bi mu to na kraju uspjelo pet krugova prije kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!