Tenis

Prpić bez iznenađenja, Englezi grabe ulaznice

HINA • utorak, 11.09.2007.

Nakon otkaza Ive Karlovića, Hrvatski teniski savez prijavio je danas igrače koji će nas zastupati u dvoboju s Velikom Britanjom u kvalifikacijama za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, od 21. do 23. rujna u Wimbledonu. Na popisu su Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Roko Karanušić i Lovro Zovko, potvrdila je danas izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić...

"Izbornik Goran Prpić je posljednja dva tjedna svaki dan zvao Karlovića, zvala sam ga i ja, slala mu poruke elektroničkom poštom, pokušao ga je dobiti i predsjednik Saveza Radimir Čačić. No, Karlović se nije javljao sve do jučer, kada mi je poslao E-Mail u kojem je naveo da neće ići u London, a Prpiću je to javio sms-porukom. Nakon toga, izbornik Prpić i ja zvali smo ga telefonom, no Karlović se nije javljao", objasnila je Marina Mihelić.

Karlovićev otkaz bio je očekivan jer ga već dugo nema u hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji, a kao glavni razlog neigranja u više je navrata naveo nezadovoljstvo raspodjelom novca.

Kad je čuo vijest o Karlovićevu otkazu, javio se ozlijeđeni Mario Ančić koji je izrazio spremnost da pomogne barem u igri parova, prenose danas hrvatski mediji. No, izbornik Prpić ne želi riskirati, jer bi Ančić mogao pogoršati ozljedu ramena.

"Mi smo Ančića zvali da ide s nama kao gost u London i toplo se nadam da će nam se pridružiti. No, o njegovu eventualnom nastupu sada je teško bilo što reći", kazala je Marina Mihelić.

Ovom prilikom treba podsjetiti da je Ančić u veljači ove godine igrao protiv Njemačke u prvom kolu Svjetske skupine teško bolestan i borio se kao lav, a nekoliko dana kasnije saznao je da ima mononukleozu.

Danas je istekao prvi rok za prijavu momčadi, no promjene se mogu najaviti sve do sat vremena prije službenog ždrijeba, koji je u četvrtak, 20. rujna.

Iako još ništa nije potvrđeno, za pretpostaviti je da će u pojedinačnim mečevima igrati Ivan Ljubičić i Marin Čilić, dok bi za Britance u singlu trebali nastupiti veteran Tim Henman i Andy Murray.

Ljubičić ima pozitivan omjer i protiv Henmana (4-1) i protiv Murrayja (2-1), kojeg je dobio ove godine u Dohi. No, nikad protiv njih nije igrao na travi. No, Ljubo je ove godine osvojio svoj prvi turnir na travi, u nizozemskom Hertogenboschu.

I Čilić je ove sezone igrao dobro na travi, stigao je do četvrtfinala u Queen's Clubu, a upravo je u prvom kolu tog turnira pobijedio Henmana. Protiv Murrayja nikad nije igrao.

Što se tiče Henmana, koji ima kroničnih problema s leđima, susret s Hrvatskom označit će kraj njegove karijere. No, treba reći da je u Wimbledonu odigrao svoje najbolje partije, tri je puta bio u polufinalu. Dok je bio na vrhuncu snage u dva su ga navrata na putu do naslova zaustavili hrvatski tenisači - 2001. izgubio je u polufinalu od Gorana Ivaniševića, a 2004. je u četvrtfinalu poražen od Ančića. Murray je na početku ove godine igrao odlično, no potom je ozlijedio zglob i pauzirao od sredine svibnja do početka kolovoza. Nakon povratka na teniske terene dobio je samo tri meča.

Da Ančić nije ozlijeđen, Hrvatska bi bila favorit u dvoboju protiv Britanije. No, nadamo se da ćemo ipak uspjeti izboriti ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, čiji smo stalni članovi od 2002. godine, a 2005. smo ga osvojili pobijedivši Slovačku u finalu u Bratislavi.

Susret s Britanijom igra se na wimbledonskom terenu broj jedan, čiji je kapacitet 11 tisuća gledatelja. Izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić kaže da su, po njenim saznanjima, rasprodane karte za prva dva dana, odnosno za petak i subotu.

Hrvatska reprezentacija kreće u London u nedjelju, 16. rujna, i imat će četiri dana za trening na travi Wimbledona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!