Automoto

Službena izjava McLarena

Ante Kojundžić • četvrtak, 13.09.2007.

Momčad McLaren Mercedes ostala je šokirana i razočarana donesenom odlukom FIA-e u kojoj su im oduzeti svi osvojeni bodovi, a morat će i platiti 100 milijuna dolara kazne. Slijedi njihova službena izjava:

''Najvažnija stvar jest da ćemo se utrkivati ovaj vikend, do kraja sezone i svaku sezonu. To znači da se naši vozači mogu vratiti borbi za naslov svjetskog prvaka. No, nakon što smo bili na saslušanju danas ne vjerujem da nas se trebalo kazniti na ovaj način.

Današnji dokazi koji su dani FIA-i od strane naših vozača, inženjera i osoblja jasno demonstriraju da se nismo poslužili procurenim informacijama da bi postigli kompetetivnu prednost.

Puno se govorilo u medijima i na saslušanju o e-mailovima te tekstualnim porukama upućenim našim vozačima, ali i obratno. Svjetsko motosport vijeće primilo je izjave od strane Fernanda Alonsa, Lewisa Hamiltona i Pedra de la Rose u kojima se kategorički odbija da se momčad poslužila Ferrarijevim informacijama i da su se neki povjerljivi podaci proslijedili McLarenu.

Čitava inženjerska momčad, njih 140, dalo je izjave FIA-i u kojima kažu kako nikad nisu primili ni iskoristili Ferrarijeve informacije.

Nikad nismo zanijekali da su informacije iz Ferrarija bile u posjedu našeg zaposlenika u njegovoj kući. Pitanje jest: da li se tim informacijama poslužio McLaren? To se nije dogodilo niti je dokazano drugačije.

Cijelo vrijeme smo pitani ako se McLaren nije poslužio informacijama koji je razlog da su Stepney i Coughlan skupili te informacije? Možemo jedino spekulirati, pošto ni Stepney ni Coughlan nisu pružili nikakve dokaze na saslušanju, ali znamo da su tražili posao u drugim momčadima, što su potvrdili Toyota i Honda.

Za 2008. godinu nema spora jer ni u jednom trenutku nismo koristili intelektualno vlasništvo bilo koje momčadi.

Imamo najbolji bolid i najbolje vozače te namjeravamo osvojiti Svjetsko prvenstvo.''

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!