Tenis

Započela "akcija London"

HINA • nedjelja, 16.09.2007.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija, odnosno dio nje, stigao je danas prijepodne u London, gdje će od 21. do 23. rujna igrati protiv Velike Britanje za ostanak u Svjetskoj skupini, potvrdio je glasnogovornik Hrvatskog teniskog saveza Igor Rajković...

U London su doputovali Roko Karanušić i Lovro Zovko, te izbornik Goran Prpić, dok će tijekom poslijepodneva direktno iz Pekinga stići Ivan Ljubičić i Marin Čilić, koji su odlično igrali na tamošnjem ATP turniru. Ljubo je stigao do polufinala Pekinga, a Čilić je igrao četvrtfinale, izbacivši pritom četvrtog tenisača svijeta Nikolaja Davidenka.

Ozlijeđeni Mario Ančić, koji je nakon otkaza Ive Karlovića izrazio spremnost da pomogne barem u meču parova, doći će u London u srijedu ili četvrtak. No, on će vjerojatno biti samo podrška s tribina našim reprezentativcima. Ančić ima ozlijeđeno rame i nepoštivanje liječničkih savjeta moglo bi pogoršati njegovu ozljedu.

Susret s Britancima igra se na wimbledonskom terenu broj 1, čiji je kapacitet 11.000 gledatelja. Prema informacijama koje je HTS dobio od britanskih domaćina, rasprodane su karte za prva dva dana, odnosno za petak i subotu. U Wimbledonu se očekuje i oko dvjestotinjak naših navijača. Prema najavama, na tribinama bi trebao biti i hrvatski veleposlanik u Britaniji Josip Paro.

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

Svi naši tenisači su zdravi i trenirat će na wimbledonskim terenima, a ždrijeb je u četvrtak 20. rujna. Za pretpostaviti je da će u pojedinačnim mečevima igrati Ivan Ljubičić i Marin Čilić, dok bi u paru trebali zaigrati Ljubičić i Zovko. No, promjene se mogu najaviti sve do sat vremena prije ždrijeba.

Za Britance bi u singlu trebali nastupiti veteran Tim Henman i Andy Murray. U sastavu su još i Jamie Murray i Jamie Baker.

Ljubičić ima pozitivan omjer i protiv Henmana (4-1) i protiv Murrayja (2-1), kojeg je dobio ove godine u Dohi. No, nikad protiv njih nije igrao na travi. No, Ljubo je ove godine osvojio svoj prvi turnir na travi, u nizozemskom Hertogenboschu.

I Čilić je ove sezone igrao dobro na travi, stigao je do četvrtfinala Queen's Cluba, a upravo je u prvom kolu tog turnira pobijedio Henmana. Protiv Murrayja nikad nije igrao.

Što se tiče Henmana, koji ima kroničnih problema s leđima, susret s Hrvatskom trebao označit će kraj njegove karijere. No, treba reći da je u Wimbledonu odigrao svoje najbolje partije i dok je bio na vrhuncu snage tri je puta bio u polufinalu.

Murray je na početku ove godine igrao odlično, no potom je ozlijedio zglob te je pauzirao od sredine svibnja do početka kolovoza. Nakon povratka na teniske terene dobio je samo tri meča.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!