Nogomet

Modrić: "Moramo proći Ajax"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 17.09.2007.

Kapetan, najbolji igrač i najveća zvijezda Dinama, Luka Modrić, s novinarima je podijelio svoja razmišljanja o predstojećem susretu s Ajaxom. Modrić je iskreno priznao da bi ispadanje od "kopljanika" ovu sezonu učinilo neuspješnom, bez obzira na uspjehe u domaćem prvenstvu...

Kao i kod ostatka momčadi, Modrićeva glavna želja u prvoj utakmici je da Dinamo ne primi pogodak: "Teško mi je prognozirati, ali ako budemo pravi, možemo izvući povoljan rezultat u Maksimiru. Povoljan rezultat je, dakako, pobjeda. Ni 0:0 kod kuće ne bi bio loš rezultat jer momčad je pokazala da čak i bolje igra u gostima. U četvrtak je imperativ ne primiti gol."

Svjestan je Luka da će publika ipak tražiti više od 0:0: "Idealno bi bilo otići u Amsterdam bez primljenog pogotka. No, igramo kući i publika će nas tjerati da napadamo već od prve minute. Ne trebamo srljati nego igrati strpljivo kao i protiv Slaven Belupa. Šanse ćemo sigurno stvoriti, ali pozornost nam je usmjerena na obranu."

Branko Ivanković tek od danas počinje upoznavati igrače s Ajaxom, pa je Modrić tek istaknuo Huntelaara kao glavnu opasnost, a kapetan očekuje od momčadi da je izvukla pouke iz poraza od Werdera: "Snažni smo na psihičkom planu. Nakon dosuđenih 11eraca u uzvratu protiv Werdera, vratili smo se u igru i pokazali koliki karakter imamo."

Modrić ne krije da bi ispadanje od Ajaxa bilo razočaravajuće za momčad: "Ako se dogodi da ne prođemo, ostaje nam prvenstvo, ali nije to – to. Ovo nam je primarni cilj ove sezone, ako ga ne isupunimo nećemo biti zadovoljni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!