Nogomet

Skupina G: Inter izbjegao katastrofu

Petar Plevnik • srijeda, 19.09.2007.

Za prvo iznenađenje u susretima prvog kola Lige prvaka pobrinuo se Fenerbahce. Turski je prvak u Istanbulu minimalnim rezultatom svladao favorizirani Inter, dok je u drugom susretu skupine PSV rutinski slavio protiv moskovskog CSKA...

Fenerbache - Inter 1:0
(Deivid 43')

Iako se malo koja momčad uoči gostovanja na užarenom Sükru Saracoglu stadionu u Istanbulu može proglasiti apsolutnim favoritom, nogometaši Intera zasigurno nisu očekivali da će u novu sezonu Lige prvaka startari porazom. Ipak, turski je prvak pružio sjajnu predstavu i upisao minimalnu, ali posve zasluženu pobjedu, o čemu govori i omjer udaraca - 22 domaćina u odnosu na osam gostiju, od čega tek jedan u okvir vrata Fenerbahcea.

Već od samog početka susreta bilo je vidljivo da će se obrana talijanskog prvaka, koji je u Istanbul doputovao bez Maicona, Cordobe i Materazzija, teško nositi s naletima razigranih Turaka. Vratar gostiju Julio Cesar već je na samom početku susreta morao spašavati pokušaj glavom Mehmeta Aurelia, a nedugo zatim Kežman je umalo doveo turski sastav u vodstvo.

Ipak, do zasluženog vodstva Fenerbahce dolazi neposredno prije odlaska na odmor. Alex se probio po boku, odlično ubacio za Deivida, koji sjajnim udarcem iz voleja matira nemoćnog Julia Cesara i osigurava svojoj momčadi zasluženu prednost prije odlaska na odmor.

I u nastavku susreta situacija na terenu nije se previše mijenjala. Unatoč vodstvu turska je momčad nastavila opsjedati gol gostiju, no što nepreciznost domaćih napadača, što sjajni Julio Cesar na golu gostiju, uspjeli su omogućiti Interu da Istanbul napusti tek sa minimalnim porazom, iako je sastav Roberta Mancinija mogao i puno teže stradati.

PSV - CSKA 2:1
(Lazović 59', Perez 80'; Vagner Love 89')

Stari znanac Lige prvaka, nizozemski prvak PSV, u Eindhovenu je dočekao moskovski CSKA. Bivša momčad Ivice Olića dobro se držala u prvom dijelu, štoviše Moskovljani su se na trenutke činili i opasnijom momčadi. Ipak, najbolja prigoda prvog dijela pripala je domaćinima i to srpskom reprezenttativcu Lazoviću, čiji udarac iz blizine odlično brani Mandrykin.

Upravo je srpski napadač u 59. minuti doveo PSV u vodstvo. Perez, koji je u igru ušao u prvom dijelu umjesto ozlijeđenog Afellaya, ubacio je u sredinu, a nekadašnji napadač Partizana lakoćom dovodi Nizozemce u vodstvo. Nakon assitencije, iskusni se napadač u 80. minuti upisao i u strijelce, na dodavanje rezervista Kromkampa.

CSKA je do kraja susreta ipak uspio doći do zasluženog počasnog pogotka. Zhirkov je odličnom asistencijom u mrtvu priliku izbacio Vagner Lovea, a brazilski reprezentativac rutinski svladao svog sunarodnjaka na golu domaćina, Gomesa, za konačnih 2:1.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

PSV Eindhoven2:1CSKA Moskva
Fenerbahçe1:0Inter
1Inter 612:4+815
2Fenerbahçe 68:6+211
3PSV Eindhoven 63:6-37
4CSKA Moskva 67:14-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!