Nogomet

Skupina H: Eduardo dokrajčio Sevillu

Petar Plevnik • srijeda, 19.09.2007.

Već je prvo kolo skupine H donijelo sraz dva najveća favorita za prolaz dalje, Arsenala i Seville. Iako su gosti s puno ambicija doputovali u London, Topnici su sjajnom predstavom, okrunjenom pogotkom Eduarda, uvjerljivo porazili pobjednika Kupa Uefe. U drugom susretu Slavia je u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka upisala pobjedu...

Arsenal - Sevillla 3:0
(Fabregas 27', Van Persie 59', Eduardo 90')

Nakon odličnog starta u novu sezoni Premiershipa, Arsenal je na Emiratesu imao prvi pravi ispit u novoj sezoni, gostovanje dvostrukog osvajača Kupa Uefe, Seville. Iako je bio najavljivan u početnom sastavu, Eduardo da Silva susret je počeo na klupi za rezerve, a umjesto hrvatskog reprezentativca prednost su i ovaj put dobili Adebayor i van Persie.

Nakon dosta izjednačene igre u početnom dijelu susreta, Topnici su u vodstvo došli u 27. minuti. Fabregas je pucao sa preko 20 metara, a lopta na putu do gola zahtvatila gostujućeg braniča Escudea i završila iza leđa nemoćnog Palopa. S minimalnom prednošću Arsenal je otišao na vodstvo.

U nastavku susreta bez većih prigoda igralo se sve do 59. minute kada Arsenal dolazi do drugog pogotka. Fabregas je izveo slobodan udarac s lijeve strane, Sagna kratko prebacio za Van Persiea, a nizozemski reprezentativac lakoćom na drugoj vratnici pospremio loptu u prazan gol.

U 83. minuti susreta Wenger odlučuje prigodu pružiti Eduardu da Silvi, koji je u igru ušao umjesto Adebayora. Iako je na terenu proveo tek nešto više od sedam minuta, to je hrvatskom napadaču bilo dovoljno da postigne svoj drugi pogodak u dresu Arsenala. Hleb i Fabregas obavili su najveći dio posla, a hrvatski reprezentativac u drugoj minuti sudačke nadoknade lakoćom iz blizine postavio konačnih 3:0.

Slavia - Steaua 2:1
(Senkerik 13', Belaid 63'; Goian 33')

Navijači Slavije konačno su dočekali svojih pet minuta. Nakon što je godinama u Ligi prvaka morala gledati najljućeg rivala Spartu, praška Slavia je zahvaljujući izbacivanju Ajaxa u trećem pretkolu kvalifikacija izborila svoj prvi nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Stoga i ne čudi što je premijerni dvoboj Slavije u Ligi prvaka protiv Steaua u Pragu igran pred rasprodanim Evzena Rošickeho stadionom.

Već nakon 13 minuta igre domaćini su stigli u vodstvo. Čast da bude strijelac prvog pogotka Slavije u Ligi prvaka pripala ja Zdeneku Šenkeriku, koji je spretno reagirao na odbijeni udarac Vlčeka i doveo Slaviju u vodstvo. Do zasluženog izjednačenja Rumunji su došli u 33. minuti. Nicolita je izveo udarac iz kuta, a stasiti branič gostuju Goian na drugoj vratnici glavom zakucava loptu iza leđa Vaniaka.

U nastavku susreta domaćini kreću još ofenzivniji, što im se isplatilo u 63. minuti. Driždal je probio desnu stranu gostujuće obrane, ubacio na prvu vratnicu za Vlčeka, a napadač Slavije na drugoj vratniti produžuje za Belaida kojem nije bilo teško dovesti Slaviju u novo vodstvo.

Momčad Gheorga Hagija do kraja susreta bacila je sve karte u napad, no protiv dobro organizirane Slavije večeras nisu imali izgleda. Štoviše, Vlček je pred kraj susreta bio u situaciji jedan na jedan sa gostujućim vrtarom Zapatom, no ni s minimalnom pobjedom Pražani definitivno neće biti nezadovoljni.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Arsenal3:0Sevilla
Slavia Prag2:1FCSB
1Sevilla 614:7+715
2Arsenal 614:4+1013
3Slavia Prag 65:16-115
4FCSB 64:10-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!