Nogomet

Skupina E: Lyon u mišjoj rupi

Marin Vuković • srijeda, 19.09.2007.

Frank Rijkaard barem će nekoliko dana lakše disati nakon što je Barcelona u potpunosti nadigrala i uvjerljivo svladala neprepoznatljivi i plašljivi Lyon. Glasgow Rangersi dostigli su i prestigli gol zaostatka za Stuttgartom i otvorili ovosezonsko natjecanje vrlo bitnom pobjedom...

Barcelona - Lyon 3:0
(1:0 Clerc 21'-ag, Messi 82', Henry 90')

Ono što je trebao biti dvoboj europskih divova pretvorilo se u jednosmjernu utakmicu u kojoj je jedna momčad željela pobjedu, dok se druga došla obraniti pod svaku cijenu. Vrlo slabom predstavom Lyon je Barceloni dopustio terensku nadmoć i previše prostora za kombiniranje, a rezultat toga bile su brojne prilike Ronaldinha, Lea Messija i Thierryja Henryja. Samo je sreća i nepreciznost Barcinih zvijezda spasila Lyon od potopa već u prvom poluvremenu, a jedini pogodak, ironično, stigao je nakon autogola Francoisa Clerca u 21. minuti. Nes(p)retni Clerc u vlastitu je mrežu skrenuo loptu Messija upućenu u srce šesnaesterca.

Nakon brojnih promašenih prigoda u samoj završnici utakmice Barceloni se otvorilo te je susret završen uvjerljivom pobjedom katalonskog kluba. Prvo je u 82. minuti Messi povisio na 2:0 nakon lijepe asistencije Inieste, a u posljednjoj minuti utakmice u listu strijelaca upisao se i Henry. Spomenimo još podatak da je Rijkaard u 66. minuti utakmice ponovno iz igre izvadio Ronaldinha. To je treća uzastopna utakmica koju brazilski umjetnik nije odigrao do kraja, a nakon jedne njegove neuspješne akcije i publika je izgubila strpljenje te ga "nagradila" zvižducima.

Glasgow Rangers - Stuttgart 2:1
(Adam 62', Darcheville 75' - 11m; Gomez 56')

Pored dvojice favoriziranih velikana u skupini Glasgow Rangersi i Stuttgart svjesni su činjenice da će upravo u međusobnim dvobojima najvjerojatnije odlučivati o trećem putniku u sljedeći krug natjecanja. Gosti iz Njemačke nešto su bolje otvorili susret i u prvom dijelu imali blagu inicijativu, ali je do odlaska na odmor nisu uspjeli iskoristiti.

Odmah početkom nastavka, u 56. minuti mreža domaće momčadi ipak se zatresla. Nakon ubačaja s lijeve strane spretno se u šesnaestercu Rangersa snašao Mario Gomez i blagim dodirom skrenuo loptu pored nemoćnog Allana McGregora. Uporni Škoti nošeni prepunim Ibroxom ipak se uspijevaju vratiti i nakon samo šest minuta poravnati rezultat. Charlie Adam promiješao je obranu Stuttgarta i sjajnim odmjerenim udarcem zatresao mrežu za 1:1. Petnaest minuta prije kraja utakmice Fernando Meira ruši Alana Huttona u šesnaestercu, a kazneni udarac više nego sigurno izvodi Jean-Claude Darcheville za tri boda Glasgow Rangersa.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

FC Rangers2:1Stuttgart
Barcelona3:0Lyon
1Barcelona 612:3+914
2Lyon 611:10+110
3FC Rangers 67:9-27
4Stuttgart 67:15-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!