Nogomet

Skupina F: Povratak Ronalda koban za Sporting

Marin Vuković • srijeda, 19.09.2007.

Četiri godine nakon odlaska iz Sportinga Cristiano Ronaldo vratio se na stadion na kojem je stvorio ime i pogotkom svom bivšem klubu donio tri boda Manchester Unitedu. Uspješan start imala je i Roma koja je na svom Olimpicu glatko svladala kijevski Dynamo...

Sporting - Manchester United 0:1
(Ronaldo 62')

Dvojica bivših igrača Sportinga večeras su navukli crvene dresove Manchester Uniteda i po prvi put zaigrali protiv svog bivšeg kluba. Dok je Cristianu Ronaldu portugalski klub sada već daleka uspomena, mladom Naniju, koji je tek ovoga ljeta promijenio sredinu, stadion Jose Alvalade još uvijek je u živom sjećanju. U momčad Uniteda nakon loma stopala i oporavka koji je trajao nešto više od mjesec dana vratio se i Wayne Rooney, no njegov doprinos u ovoj utakmici nije bio na zadovoljavajućoj razini.

Usprkos evidentnoj razlici u kvaliteti i Sporting je imao svoje prilike, poglavito u prvom poluvremenu preko Romagnolija i Moutinha. U nastavku utakmice gosti iz Manchestera ubacili su u višu brzinu i već na početku propustili veliku priliku kada je Ryan Giggs neometan poslao Ronaldov ubačaj preko grede. U 62. minuti obrana Sportinga ipak je kapitulirala. Ubačaj s desne strane uputio je Wes Brown, a loptu je glavom u letu zahvatio Ronaldo i zatresao mrežu domaćina. Nakon pogotka bio je vrlo korektan odbivši slaviti pogodak protiv bivšeg kluba, zbog čega je nagrađen pljeskom domaće publike.

Roma - Dynamo Kijev 2:0
(Perrotta 9', Totti 70')

Nakon odličnog početka u talijanskom prvenstvu Roma je i novu sezonu Lige prvaka otvorila očekivanom pobjedom protiv Dynama iz Kijeva. U kojem će se smjeru kretati susret nagovijestio je rani pogodak Simonea Perrotte već u devetoj minuti susreta nakon asistencije Maxa Tonetta.

Ohrabreni pogotkom domaći nogometaši stvarali su brojne prigode pred vratima Šovkovskog, ali se na odmor ipak otišlo minimalnom prednošću. Kako je gol ipak cijelo vrijeme "visio u zraku", put do Dynamove mreže ponovno je pronađen u 70. minuti. Perrotta je ovaj put asistent, u priliku je poslao Francesca Tottija koji nepogrešivim udarcem povisuje na konačnih 2:0. Do kraja utakmice Roma je mogla i do kraja potopiti goste iz Ukrajine, no udarac Aquilanija završio je pored gola, a Cassettijev zatresao vratnicu.

Sljedeće kolo donosi nam reprizu četvrtfinala Lige prvaka iz prošle sezone. Ždrijeb se poigrao s Romom koja putuje na Old Trafford gdje je prošle sezone ponižena i pregažena s visokih 7:1. Totti i njegovi suigrači željno očekuju priliku za osvetu, a ruku na srce teško je očekivati da se onakva utakmica ponovi još jednom.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Roma2:0Dynamo Kijev
Sporting0:1Manchester United
1Manchester United 613:4+916
2Roma 611:6+511
3Sporting 69:8+17
4Dynamo Kijev 64:19-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!