Ostali sportovi

Žene nastupaju

Ivana Strahija • četvrtak, 20.09.2007.

Pod visokim pokroviteljstvom belgijske i luksemburške kraljevske kuće u sljedećih će se desetak dana u te dvije zemlje igrati Europsko prvenstvo u odbojci za žene. Naše su Hrvatice upale u skupinu C, skupa s Rusijom, Turskom i Francuskom.

Kao ni za muške, ni za ženske reprezentativke ovo ljeto nije bilo mirno, velika je šansa da će se turbulencije u Savezu odraziti i na njihov uspjeh na Europskom prvenstvu. Izbornik reprezentacije Mijo Vuković, inače već treći kojeg je ove godine zapala ta dužnost, za razliku od Malevića, ne najavljuje pohod na medalju, ali je uvjeren da bi jedna pobjeda mogla biti dovoljna za prolaz u play-off.

No, pitanje je protiv koga tražiti tu pobjedu? Prvi protivnik naše repke je jaka Rusija, ekipa aktualnih svjetskih prvakinja. U ostatku skupine su Turkinje, koje su nas na EP 2005. izbacile iz utrke za petim mjestom, dok su Francuskinje vjerojatno najslabija karika grupe, pa će protiv njih Hrvatice i tražiti prolazak u drugi krug natjecanja.

utakmice Hrvatske u skupini C:

20. rujna Hrvatska – Rusija 17.30 sati
21. rujna Hrvatska – Francuska 15 sati
23. rujna Hrvatska – Turska 20 sati

Prolazak u drugi dio ni ne bi bio toliko upitan kad bi izbornik Vuković imao na raspolaganju najbolje hrvatske odbojkašice. No, ne može računati s Majom Poljak, Senom Ušić, Biljanom Gligorović, Miom Jerkov i Natašom Osmokrović, pa će većinu posla odraditi Diana Reščić, Katarina Barun, Zrinka Petrović, Sanja Popović, Mirela Delić, Ilijana Dugandžić i Lucija Cigić.

Sustav natjecanja je isti kao i na nedavno završenom Europskom prvenstvu u Rusiji za muške, dakle tri reprezentacije iz svake od četiri skupine napreduju u glavni turnir, gdje se razigrava u dvije grupe.

U skupini A natječu se Italija, Azerbajdžan, Bjelorusija i Njemačka, u skupini B Poljska, Češka, Španjolska i Bugarska, dok su u skupini D Belgija, Nizozemska, Srbija i Slovačka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!