Ostali sportovi

Posljednja provjera u Češkoj

Sportnet • subota, 22.09.2007.

Hrvatska boksačka reprezentacija odrađuje posljednju provjeru pred Svjetsko seniorsko boksačko prvenstvo (Chicago 18.10. – 04.11.2007.)...

Izbornik Pero Tadić uz pomoć trenera Drage Mijića i Milovana Rađena odveo je devet boksača na EABA A turnir Grand Prix Ostrava s namjerom da provjeri pripremljenost potencijalnih kandidata za SP.

"Nakon Ostrave ćemo točno definirati putnike za Chicago", poručio je izbornik.

Prvog natjecateljskog dana u Ostravi su nastupili Mirsad Ahmeti u kategoriji do 57 kg, Filip Palić do 60 kg, Sanjin Pol Vrgoč do 75 kg, Boris Katalinić do 64 kg te Vedran Đipalo do 90 kg.

Mirsad Ahmeti pobijedio je u kvalifikacijskoj borbi, na bodove, mađarskog boksača Sandora Racza, dok je Filip Palić izgubio od Čeha Martina Halasa.

"Palić je super boksao, odradio je odličan meč. Sanjin Pol Vrgoč se nije dobro osjećao te sam u drugoj rundi protiv Austrijanca Olivera Obradovića prekinuo meč", javio je Tadić.

Boris Katalinić vodio je tijekom prve tri runde u meču protiv Litavca Egidiusa Kavaliauskasa te je izbornik zadovoljan njegovim nastupom, ali i iznenađen dosuđenim porazom.

Vedran Đipalo turnir u Ostravi otvorio je s mađarskim boksačem Jozefom Darmosom kojeg je pobijedio 25. kolovoza u Zadru. Ponovno je slavio i u Češkoj. Vodio je cijelo vrijeme tri boda razlike, a u četvrtoj rundi sudac je diskvalificirao Mađara radi javnih opomena.

Danas će u ring izaći ponovno Mirsad Ahmeti, ali i Marijo Šivolija (-81 kg), Borna Katalinić (-69), dok se u superteškoj kategoriji sastaju dva naša borca Ivica Bačurin i Marko Tomasović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!