Automoto

Capirossi uzeo pobjedu, Stoner naslov

Ante Kojundžić • nedjelja, 23.09.2007.

Na mokroj stazi u japanskom Motegiju do pobjede je došao Talijan Loris Capirossi na Ducatiju, dok je njegov momčadski kolega Casey Stoner šestim mjestom osigurao naslov svjetskog MotoGP prvaka po prvi put u svojoj karijeri…

Motociklisti su u utrku krenuli s gumama za mokro pošto je staza bila natopljena vodom, no uskoro se počela sušiti i glavno pitanje u glavama natjecatelja bilo je da li ostati na gumama za mokro ili prijeći na slickove.

Prvi se na odlazak u boks odlučio Capirossi i to mu se jako isplatilo. Pokazalo se kako su gume za suho bile brže čak šest sekundi po krugu pa se Talijan penjao prema vrhu jako brzo da bi došao do prve pozicije koju nije ispuštao do kraja utrke.

Francuz Randy de Puniet na Kawasakiju ciljem je prošao kao drugi zahvaljujući također potezu da u ranoj fazi prijeđe na gume za suho, a podij upotpunjava Španjolac Toni Elias na Hondi.

Novi svjetski prvak Casey Stoner utrku je završio na šestom mjestu, daleko ispred Valentina Rossija koji je morao dvaput u boks jer nešto nije bilo u redu s prednjim kotačem. Problemi su ga koštali dobrog plasmana pa je bivši svjetski prvak završio na trinaestom mjestu.

21-godišnji Stoner je postao drugi najmlađi svjetski prvak u povijesti iza Amerikanca Freddieja Spencera te drugi vozač nakon Nickyja Haydena koji je uspio pobijediti Rossija nakon njegovih uzastopnih pet naslova u najjačoj klasi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!