Zimski sportovi

Odbrojavanje je počelo

Adam Bajić • utorak, 25.09.2007.

U subotu popodne NHL sezonu 2007/2008. otvorit će Los Angeles Kingsi i aktualni prvaci Anaheim Ducksi. Mjesto odigravanja: London, Engleska. Prvi puta u povijesti NHL-a službena utakmica odigrat će se na tlu Europe. Što nas novoga očekuje u ovoj sezoni, tko su favoriti, koji igrači će dominirati…? Neka su od pitanja su na koja ćemo uskoro početi dobivati odgovore, uživajući u jednom od najzahtjevnijih i najuzbudljivijih sportskih natjecanja…

Žestoki treninzi, «brušenje» taktike, pripremne utakmice, sve se pomalo privodi kraju, a igrači, vodstva klubova, navijači već počinju razmišljati o onom «pravom»… Jer početak sezone je «pred vratima». Momčadi su velikim dijelom već posložene, a linije se uigravaju za prve susrete.

Tek rijetki manager posegnut će zbog pokoje ozljede ili manjkavosti pojedine linije za nekim od free agent igrača. Većina s tog popisa preostalih slobodnih igrača su veterani, koje su česte ozljede, loše partije, godine i drugi razlozi sputali da izbore mjesta u momčadima. Igrači poput Lindrosa, Allisona, Berarda, Belfoura, Josepha ili posebno Forsberga, nekada bi bez problema bi našli svoje mjesto u većini NHL klubova, ali vremena su se promijenila. Konstantnost i pouzdanost su uz talent i potencijal danas vodeći kriteriji za dovođenje igrača.

Neke momčadi su se (barem «na papiru») pojačale, druge se čine slabijima nego lani, a neke u sezonu ulaze s gotovo nepromijenjenim sastavom. Dodatnim «snimanjem», poznavatelji hokeja i stručnjaci izdvojit će svoje favorite, a na momčadima i igračima je da ta predviđanja potvrde ili opovrgnu. Sve u svemu, «okrugla» 90. NHL sezona bit će vjerujemo još jednom uzbudljiva i neizvjesna do samoga kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!