Tenis

Rusima težak izazov

Ivor Krapac • četvrtak, 27.09.2007.

Ruski Davis Cup reprezentativci, ovogodišnji finalisti Svjetske skupine, tražit će prolaz u drugo kolo u sljedećoj sezoni u domaćem ogledu sa Srbijom predvođenom Novakom Đokovićem. Amerikanci, drugi finalisti ovosezonskog izdanja, ići će na put u Austriju...

Rusi će za prolaz u četvrtfinale 8. - 10. veljače sljedeće godine morati proći izazov Novaka Đokovića, trećeg na svijetu, uz pratnju Janka Tipsarevića i iskusnog Nenada Zimonjića kao glavni adut u paru. Ukoliko svi glavni igrači obje reprezentacije budu prisutni, bit će to najjači ogled prvog kola iduće sezone u Svjetskoj skupini.

Amerikanci će se boriti za prolaz u četvrtfinale na gostovanju u Austriji, gotovo sigurno na zemljanoj podlozi koja bi povećala šanse izabranicima Gilberta Schallera da prirede iznenađenje u tom ogledu.

Vezane vijesti

Velika Britanija, pobjednik nad Hrvatskom u kvalifikacijama za elitni razred Davis Cupa, također odlazi na vrlo izvjesno prašinasto gostovanje, na težak ogled s Argentincima. Težak iz britanskog kuta gledanja; južnoamerička reprezentacija možda nije jaka kao nekad, ali je sigurno favorit za prolaz u ovom susretu.

Reprezentativci Njemačke, kronološki prvi ovogodišnji hrvatski krvnici u Davis Cupu, ne mogu se požaliti da im kuglice nisu bile sklone. Nijemci će se u prvom kolu na svojem terenu sresti s gostima iz Južne Koreje.

Svjetska Skupina, parovi prvog kola, 8. - 10. 2. 2008.: Rusija - Srbija, Češka - Belgija, Argentina - Velika Britanija, Izrael - Švedska, Njemačka - Južna Koreja, Peru - Španjolska, Rumunjska - Francuska, Austrija - SAD.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!