Rukomet

U pohod na Prvu B ligu

Petar Plevnik • petak, 28.09.2007.

Tri tjedna nakon početka prvoligaškog natjecanja, na scenu stupaju i tri skupine drugoligaša. Drugoligaško će natjecanje ove sezone biti posebno zanimljivo zbog formiranja jedinstvene Prve B lige od iduće sezone, a jedan od klubova s ambicijama osiguravanja statusa B ligaša je i Hrvatski rukometni klub Borovo...

Nakon što su četiri godine uzastopno bili sudionici Druge lige Sjever, u Borovu su procijenili kako je u petoj sezoni igranja u drugoligaškom društvu sjevera stvaranje Prve B lige odlična prigoda za promociju, kako igrača, tako i čitavog kluba. Stoga ne čudi što je klupska logistika učinila sve što je potrebno da Borovo u novu sezonu uđe sa dosad najjačim sastavom.

U odnosu na prošlogodšnji sastav, koji je sezonu završio na šestom mjestu, u klubu više nema vratara Milivoja Barića, koji je novi član Varteksa, Danijela Faka, koji se vratio u Đurđenovac, dok je Vedran Uhlarik okončao igračku karijeru. U smjeru Borova pristigla su četiri nova imena. Igoru Severiću konkurenciju na golu činit će bivši vratar Đakova Marko Ljubas, mjesto kružnog napadača pojačano je dovođenjem Marija Šribara iz brodske Livade, dok je vanjska linija jača za Hrvoja Ivankovića iz vinkovačke Spačve.

Borovo je i ove godine pripreme odradilo u češkom Zlinu, a u sklopu kojih su odigrana tri susreta i upisane tri pobjede (Napajedla, Zlin, Vsetin). Po povratku u Hrvatsku odigrane su i četiri dvoboja u kojima su zabliježene dvije pobjede (Županja) te jedan remi i poraz (Đakovo).

Iako je riječ o pripremnim susretima, rezultati u ogledima sa, po mnogima, dva najveća favorita, potvrdila su kako se igrači trenera Saše Rajakovića s pravom nadaju plasmanu na jedno od prva tri mjesta, koje osigurava priliku za nastup u jedinstvenoj Prvoj B ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!