Nogomet

Nakon Rijeke, srušio i Hajduk

Zoran Zdelar • nedjelja, 30.09.2007.

Lijevi veznjak Frane Vitaić nesumnjivo je jedan od najboljih igrača na Šubićevcu ove sezone, a taj status samo je dodatno učvrstio nakon što je srušio još jednog našeg velikog nogometnog prvoligaša. U osmom kolu Prve HNL Vitaić je s tri pogotka svladao Rijeku, dok je u desetom kolu bio strijelac jedinog pogotka na utakmici protiv Hajduka i time dodatno pogurnuo Splićane u krizu. Nedostaje Vitaiću jedino skalp Dinama...

Slika 4 od 5.

Vratar

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Dragan Žilić (Rijeka) – Kada gostuju Riječani na Maksimiru s Draganom Žilićem na vratima, ne moraju se previše bojati Dinamovih napada. Žilić kao da je posebno inspiriran kad nastupa pred maksimirskom publikom, a tako je bilo i ovog vikenda. Deset puta zapucali su Modri prema njegovim vratima, a tek jedna lopta pronašla je put do mreže. Učinkom od 90% može biti izuzetno zadovoljan, a za utjehu mu ostaje i podatak da je Dinamo u proteklih osam i pol godina zabio barem jedan pogodak na svom terenu kad god im je stigla momčad s Kvarnera u goste.

Obrana

Ivo Smoje (Osijek) – Slavio je napokon i Osijek uvjerljivo ove sezone, a doprinos visokoj pobjedi nad Međimurjem dao je i Ivo Smoje. Osim što je bio vrlo dobar u izvršavanju svojih obrambenih zadataka, dao je doprinos i u napadu svoje momčadi. U 79. minuti je asistirao Nikšiću za treći pogodak na utakmici.

Dalibor Starčević (Inter) – Otkako je Milivoj Bračun preuzeo momčad iz Zaprešića, počinju igrati sve bolje, ali i pobjeđivati. Nova tri boda ubilježili su protiv Slaven Belupa, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je stoper Starčević. Odlično je obavljao zadatke i u obrani, a u samom završetku utakmice spasio je svog vratara od iznimno neugodne lopte kada je blokirao vrlo dobar udarac gostiju.

Josip Bonacin (Šibenik) - Kako prvenstvo odmiče, tako ovaj šibenski branič, koji nije previše poznat široj nogometnoj javnosti, igra sve bolje i bolje. Rukavina se pokraj njega nije naigrao. Zajedno sa Raičem suvereno je dirigirao šibenskom obranom, ne dopuštajući previše splitskim napadačima da dođu u priliku matirati Runju.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Hrvoje Čale (Dinamo) – Nerijetko osporavani Čale svako malo zabljesne i podsjeti zašto je Slaven Bilić računao na njegove usluge na početku svog mandata. Protiv Rijeke bio je među najboljima na terenu (zato je uostalom i u najboljoj momčadi kola). Zaustavio je nekoliko iznimno opasnih gostujućih akcija, ali je mogao dati i nešto veći doprinos ofenzivnom dijelu igre.

Veza

Ognjen Vukojević (Dinamo) – Od igrača koji se protekle sezone nije previše usuđivao prijeći centar igrališta, postao je igrač koji svojim golovima rješava utakmice. Upravo to je napravio i ove subote u derbiju kola s Rijekom kada je udarcem glavom nakon izvedenog kornera donio svojoj momčadi tri boda. Nije skrivao nakon postignutog pogotka kome ga posvećuje jasno pokazavši na svog trenera Ivankovića, kojem je, jasno, iznimno zahvalan za svoj ogroman igrački napredak.

Slika 3 od 3.
Foto: Sandro Donda

Ivan Maroslavac (Cibalia) – Malo tko je očekivao da će Vinkovčani s takvom lakoćom stići do pobjede nad inače prilično solidnim Zagrebom. No, momčad iz Kranjčevićeve nije pronalazila rješenje za nogometaše Cibalije, a izuzetak nije bio ni Maroslavac, koji je bio iznimno razigran i vrlo opasan po Zagrebovu obranu. Neće njegovo ime u zapisniku ostati zapisano zbog nekakvog konkretnog učinka, ali je zato igrom uvelike pridonio slavlju svoje momčadi.

Ivan Elez (Zadar) - Ponio je titulu najboljeg igrača utakmice zahvaljujući vrlo dobroj igri i postignutom pogotku. Bio je jedan od istaknutijih igrača u momčadi Zadra i svojim je prodorima po lijevom boku te ubačajima iz kornera bio i najveća prijetnja Mađariću. Sa Suraćem i Terkešom pripremio je nekoliko akcija, od kojih je jedna urodila plodom i završila njegovim pogotkom.

Frane Vitaić (Šibenik) – Nakon što je presudio Rijeci, Vitaić je još jednom bio igrač odluke. Iako nije odigrao nezaboravnu partiju kao protiv momčadi s Kvarnera, sav trud, borbenost i zalaganje vratili su mu se u 76. minuti kada je odlično iskoristio asistenciju Roglića. Ovim je pogotkom na najbolji mogući način pokazao bilima kakvog su se igrača odrekli.

Napad

Vedran Nikšić (Osijek) – Mladi napadač Osijeka nakon iznimno duge stanke nastavio je tamo gdje je stao. Igrač od kojeg mnogi očekuju da stasa u veliko ime golovima u 19., 79. i 89 minuti stigao je do prvog hat-tricka u karijeri kojim je omogućio svojoj momčadi osvajanje tri boda. Bio je iznimno raspoložen za igru i donio je svom klubu skok u prilično sigurniju zonu na ljestvici.

Željko Malčić (Cibalia) – Nogometaš koji je do ovog vikenda bio poznat iznimno malom krugu ljudi pobrinuo se da za njega čuje šira hrvatska nogometna javnost. Igrao je još donedavno na terenima u županijskoj ligi, ali se odlično snašao i u prvoligaškim vodama. S dva pogotka je riješio utakmicu protiv Zagreba i okrunio se titulom igrača utakmice.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!