Rukomet

Balić i društvo u sjeni birokrata

Petar Plevnik • nedjelja, 30.09.2007.

Katastrofalan raspored EHF-a pomalo je u drugi plan bacio početak nove sezone rukometne Lige prvaka. Šteta, jer već je prvo kolo donijelo nekoliko vrlo zanimljivih rezultata...

Skupina A

Domaćom pobjedom nad francuskim Ivryem Zarja iz Astrahana potvrdila je najave kako ne treba čuditi ukoliko Rusi uz "sigurnu" Barcelonu budu momčad koja će osigurati plasman u drugi krug.

U drugom susretu Barcelona je gostovala u Karvini i lakoćom upisala dva boda. Barcu je do pobjede predvodio Noddesbo sa sedam pogodaka, dok kod češkog prvaka najbolji Inđić sa četiri gola.

Rezultati: Zarja Astrahan - Ivry 29:22, Banik Karvina - Barcelona 20:35

Skupina B

Već je prvo kolo u skupini B donijelo obračun dva glavna favorita, Montpelliera i Kiela. Aktualni europski prvak slavio je sa 34:32 i tako vrlo vjerojatno napravio velik korak ka prvom mjestu u skupini. Najbolji u redovima gostiju Kavtičnik sa sedam te Karabatić sa pet pogodaka, dok Francuzima nije pomoglo ni 11 pogodaka Bojinovića. U drugom susretu švedski je prvak Hammarby na domaćem terenu očekivano bio bolji od rumunjskog prvaka Constante.

Rezultati: Montpellier - Kiel 32:34, Hammarby - Constanta 33:25

Skupina C

I dok u dvoboju Ademar Leona i hrvatskog prvaka nije bilo previše uzbuđenja, puno zanimljivije bilo je u dvoboju Vardara i Kadetten Schaffhausena. Iako je momčad Gorana Perkovca slovila za favorita, teren u Skopju još se jednom pokazao prevruć, pa je sastav Veselina Vujovića protiv švicarskog prvaka po prvi put uspio upisati pobjedu na otvaranju Lige prvaka.

Rezultati: Ademar Leon - Croatia Osiguranje 29:25, Vardar - Kadetten Schaffhausen 27:26

Skupina D

Momčad Ivana Balića i Davora Dominikovića još je u srijedu na domaćem terenu odigrala tek neriješeno protiv Svendborga (Gudmea), uz po jedan pogodaka naših reprezentativaca. U dvoboju dva autsajdera slovački Tatran Prešov slavio je na domaćem parketu protiv Bregenza.

Rezultati: Portland San Antonio - Svendborg 28:28, Tatran Prešov - A1 Bregenz 31:26

Skupina E

HSV se još u srijedu na domaćem terenu lako obračunao sa Viborgom. Yoon sa osam pogodaka predvodio je momčad iz Hamburga u pobjedi od 31:26. U drugom susretu, obračunu starih znanaca Zaporožja i Čehovskih Medveda, uvjerljivo su slavili Rusi, potvrdivši kako i ove sezone s pravom očekuju visok plasman.

Rezultati: Zaporožje - Čehovski Medvedi 20:32, HSV - Viborg 35:26

Skupina F

U vjerojatno najizjednačenijoj skupini, prvo kolo donijelo je okršaj dva izravna konkurenta Veszprema i Celja. Iako su Mađari vodili većim dijelom susreta, Slovenci su pogotkom Kozline u posljednoj sekundi susreta došli do velikog boda. U drugom susretu Gummersbach je očekivano lako slavio na Islandu, uz tri pogotka Vedrana Zrnića.

Rezultati: Veszprem - Celje PL 24:24, Valur - Gummersbach 24:34

Skupina G

Središnji susret skupine G odigran je još u četvrtak u Flensburgu, gdje je Ciudad Real, uz tri pogotka Petra Metličića, lakoćom došao do uvjerljivih 34:26, ponajprije zahvaljujući sjajnih drugih 30 minuta. U drugom dvoboju norveški Drammen je došao do važnih bodova u poljskom Lubinu, no teško da će i s ta dva boda Norvežani pokraj Flensburga i Ciudad Reala uspijeti izboriti plasman u drugi krug.

Rezultati: Flensburg - Ciudad Real 26:34, Zaglebie Lubin - Drammen 31:32

Skupina H

Nakon vrlo dobrih igara u prošlosezonskom izdanu Lige prvaka, sarajevska Bosna odlično je otvorila i ovogodišnje natjecanje. U Sarajevu je pao bjeloruski Meškov, a najbolji u pobjedi Studenata bio je dojučerašnji igrač Zagreba Petar Kapisoda.

Rezultati: Bosna - Meškov 28:20, Gorenje - Pick (3.10.)

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zarja Kaspija Astrahan29:22Ivry
Banik Karvina20:35Barcelona
1Barcelona 6206:155+5112
2Ivry 6170:172-26
3Zarja Kaspija Astrahan 6172:170+25
4Banik Karvina 6140:191-511

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!