Ostali sportovi

Puni kovčezi medalja iz Beograda

Sportnet • ponedjeljak, 01.10.2007.

Hrvatska kickboxing reprezentacija se tijekom noći vratila sa Svjetskog kickboxing prvenstva u discplinama light contact, low kick i K1 Style za seniore, koje se održavalo u Beogradu od 25. do 30 rujna...

Hrvatski kickboksači vratili su se s iznimno uspješnog SP-a. U vrlo jakoj konkurenciji od 630 natjecatelja iz 48 zemalja sa svih kontinenata, hrvatski kickboksači osvojili su dvije titule svjetskog prvaka, sedam srebrnih medalja za viceprvaka svijeta i četiri brončane medalje. Povijesni uspjeh hrvatskog kickboxinga.

Osvajači medalja su:

Zlatne medalje:
Marko Šarko (Slatina) - light contact, -63 kg
Marko Benzon (Split) - low kick, -75kg

Srebrne medalje:
Dejan Čepić (Bedekovčina) - light contact, -69 kg
Stipe Stipetić (Dugi Rat) - low kick, -86 kg
Igor Jurković (Poreč) - low kick, -91 kg
Željana Piteša (Split) - low kick, -48 kg
Nives Radić (Šibenik) - low kick, -70 kg
Luka Šimić (Požega) - K1 Style, -81 kg
Ivan Stanić (Opatija) - K1 Style, -86 kg

Brončane medalje:
Andreja Ivas (Vodice) - light contact. -60 kg
Nikolina Juričev Ivin (Vodice) - light contact, -70 kg
Ana Mandić (Split) - low kick, -60 kg
Zoran Majkić (Klana) - K1 Style, 91 kg

Inače, Hrvatska kickboxing reprezentacija nastupila je, kao i po običaju, u vrlo brojnom sastavu, s reprezentativcima u većini natjecateljskih skupina. Na ovom Svjetskom prvenstvu natjecalo se u 55 natjecateljskih kategorija, a u 36 su sudjelovali i hrvatski kickboksači.

Osim osvojenih medalja, ostvareno je još 10 petih mjesta i 12 devetih. Nažalost, naš najveći favorit Frane Radnić zbog bolesti je predao svoj prvi meč u osmini finala, nije nastupio i time je ostao plasiran na devetom mjestu.

Osim natjecatelja, svoje uspješno sudjelovanje imali su i naši međunarodni suci Igor Bezjak (Viškovo), Davor Milaković (Čavle) i Marko Deša (Omišalj).

Ne samo pojedinačno, već i ukupno gledano Hrvatska je zadržala svoj vrhunski status u svjetskom kickboxingu. Hrvatska kickboxing reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu je peta dok su ispred nje Rusija, Bjelorusija, Srbija i Poljska, sve velike i izrazito dobre reprezentacije.

No, neke inače vrlo uspješne i favorizirane reprezentacije kao što su Maroko, Ukrajina, Italija, Njemačka, Francuska, Irska plasirale su se daleko iza naše reprezentacije. Pojedinačno po disciplinama, ostvaren je najveći uspjeh u low kicku, u kojem se Hrvatska plasirala na četvrto mjesto, odmah iza svjetskih kickboxing velesila Rusije, Srbije i Azerbajdžana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!