Nogomet

Skupina G: Zlatni Ibrahimović

Kristian Hohnjec • utorak, 02.10.2007.

Unatoč neuvjerljivoj predstavi nogometaši Intera ubilježili su očekivanu pobjedu nad nizozemskim PSV-om. Večer uoči svog 26. rođendana briljirao je Zlatan Ibrahimović. U drugom susretu veoma važan bod Fenerbahčeu na moskovskom gostovanju osigurao je Brazilac Deivid....

CSKA Moskva - Fenerbahče 2:2
(Krasić 49', Vagner Love 53'; Alex 9', Deivid 85')

Zbog vremenske razlike utakmice u Moskvi tradicionalna su uvertira večernjeg programa. Nakon pobjede protiv Intera, Fenerbahče je sjajno startao i u susretu s Moskovljanima. Turci su poveli već u devetoj minuti. Aleksej Berezucki loše je "očistio", što koristi gostujući kapetan Alex i inteligentno glavom posprema loptu iza Veniamina Mandrikina - 0:1.

Premda je CSKA u ostatku poluvremena imao više od igre i premoć u kornerima (7:0), na odmor se otišlo s vodstvom gostiju. Pokušavali su Žirkov i Vagner Love, no sve je ostalo samo na pokušajima. Mnogo im je nedostajao "zadnji" pas odsutnog organizatora Daniela Carvalha.

Štogod da je Valeri Gazajev rekao na poluvremenu djelovalo je. Četiri minute po povratku iz svlačionica CSKA stiže do iznednačenja. Odličnu dugu loptu odigrao je Vasili Berezucki, a većinu posla obavio 22-godišnji Miloš Krasić, koji je svladavši Volkana Demirela iz drugog pokušaja postigao svoj prvi "europski" pogodak - 1:1. U 53. domaćin već vodi. Vagner Love je u dvoboju s Eduom izborio kazneni udarac. Brazilac ga je je i sam realizirao za 2:1.

Nakon kratkotrajnog šoka, Fenerbahče se oporavio i krenuo po izjednačnje. Bolju igru u posljednjih pola sata naplatili su pogotkom pet minuta prije kraja utakmice. Loptu je prizemnm udarcem iza Mandrikina poslao Deivid - 2:2. Brazilac je tako pravi turski junak u prva dva nastupa. Njegovi golovi osigurali su Fenerbahčeu četiri boda i prvo mjesto skupine G.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Inter Milan - PSV Eindhoven 2:0
(Ibrahimović 15' i 31')

Individualna klasa sjajnog Zlatana Ibrahimovića donijela je Interu važna tri boda u utakmici koju neće dugo pamtiti. Nizozemci su imali veći posjed lopte i više pokušaja prema vratima, no malo će im značiti nakon naizgled komfornih 2:0 za Nerazzurre.

Mancini od standardnih nije mogao računati na Vieiru, Cordobu i Materazzija, dok je Ronald Koeman bio lišen usluga ozlijeđenog reprezentativnog veznjaka Ibrahima Afellaya. Inter je poveo nakon četvrt sata igre. Zlatana Ibrahimovića u šesnaestercu srušio je Jan Krompkamp. Švedanin je uzeo loptu i sam udarac s bijele točke pretvorio u vodstvo 1:0.

Pogodak iz 31. minute bio je mnogo impresivniji. Naizgled nedovoljno precizan centaršut Luisa Figa, Zlatan je sjano iskoristio. Iako izvan balansa, glavom je uputio odličnu parabolu koja je preletjela gostujućeg vratara Gomesa - 2:0.

U lošijem drugom poluvremenu istakao se Rumunj Cristian Chivu - glupošću. U 65. minuti Interov stoper zaradio je žuti karton zbog prekršaja, a potom je i udario Jasona Čulinu, pa ga je Kyros Vassaras opravdano poslao na rano tuširanje. PSV je do kraja susreta imao nešto više od igre, ali pokušaji Pereza i Farfana nisu bili dovoljno konkretni.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSKA Moskva2:2Fenerbahçe
Inter2:0PSV Eindhoven
1Inter 612:4+815
2Fenerbahçe 68:6+211
3PSV Eindhoven 63:6-37
4CSKA Moskva 67:14-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!