Nogomet

Skupina H: Arsenal teško, Sevilla lako

Kristian Hohnjec • utorak, 02.10.2007.

Drugo kolo skupine H nije donijelo iznenađenja. Arsenal i Sevilla prema očekivanjima slomili su otpor Steaue, odnosno Slavije. Eduardo da Silva nije bio spreman za bukureštanski dvoboj, a osmjeh na lice Wengera donio je pogodak Van Persieja...

Steaua Bukurešt - Arsenal London 0:1
(Robin Van Persie 75')

Wenger je uoči susreta pilio naopako pa su tako čudesno brzo oporavljeni Van Persie, Adebayor i Hleb pronašli mjesto u sastavu. Isto ne vrijedi za našeg Eduarda da Silvu, kojeg su prepone spriječile da se nađe u zapisniku. Stadion je bio neočekivano poluprazan, cijena ulaznica očito je bila previsoka za rumunjske standarde.

Kombinatorno jači gosti trebali su povesti u osmoj minuti. Obrana Steaue već je kapitulirala, a onda je Cesc Fabregas neobjašnjivo promašio zicer s ruba peterca. Prethodno je domaćinu poništen Dicin pogodak glavom zbog zaleđa. Do predaha bliži vodstvu bili su Englezi, a domaći vratar Zapata istaknuo se posebno prilikom neugodnog Clichyjevog centaršuta.

U 56. minuti Adebayor promašuje loptu glavom nakon odličnog ubačaja Fabregasa. Već u sljedećoj akciji Kolo Toure spašava loše postavljenog Almuniju, prethodno ga je lucidnim lobom prebacio Dica. Bolju igru i dominaciju Topnici su naplatili u 75. minuti. Adebayor je sve pripremio za svojeg partnera Van Persija. Nizozemac je realizaciju obavio na primjeran način zakucavši loptu visoko pod gredu - 0:1. Steaua do kraja susreta nije uspjela ozbiljno zaprijetiti.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sevilla - Slavia Prag 4:2
(Kanoute 8', Luis Fabiano 27', Escude 58', Kone 69'; Pudil 19', Kalivoda 90')

Početak izlaska iz krize Sevilla je najavila pobjedom protiv praške Slavije. Španjolci su u najefikasnijoj utakmici večeri kontrolirali tempo i rezultat, a trijumf nakon pola sata igre više nije dolazio u pitanje. Odlični Frederic Kanoute pobrinuo se za bezbolan start iskoristivši kardinalnu pogrešku Čeha u osmoj minuti - 1:0.

Desetak minuta kasnije stiglo je neočekivano izjednačenje. Krajčik i Janda odigrali su odličan dupli pas, a impresivnim udarcem izvan šesnaesterca nadovezao se Daniel Pudil - 1:1. Da se Juande Ramos ne bi predugo tresao pobrinuli su se Kanoute i Luis Fabiano. Malijac je odradio pakersku ulogu, a Brazilac je bio realizator za 2:1 u 27. minuti dvoboja.

Brige oko ishoda Sevilla se riješila početkom drugog poluvremena. Nakon kornera pucao je Keita, a čast da bude strijelac oduzeo mu je fracunski stoper Escude, koji je na crti potvrdio pogodak - 3:1. Samo pet minuta nakon ulaska u igru u strijelce se upisao Arouna Kone, asistent je ponovo bio Kanoute. U smiraju dvoboja pogodio je i Slavijin rezervist Kalivoda za konačnih 4:2.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

FCSB0:1Arsenal
Sevilla4:2Slavia Prag
1Sevilla 614:7+715
2Arsenal 614:4+1013
3Slavia Prag 65:16-115
4FCSB 64:10-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!