Nogomet

Skupina E: Lyon potopljen, Barcelona uspješna

Sanja Čalić • utorak, 02.10.2007.

Rangersi su usred Lyona večeras, na iznenađenje mnogih, porazili Francuze, dok igrači Stuttgarta nisu pružili dovoljno jak otpor Barceloni da bi im uspjeli uzeti pokoji bod…

Nakon teškog poraza od Barcelone (3:0) u prvom nastupu u ovogodišnjoj Ligi prvaka, Lyon je imao priliku popraviti taj dojam, dok su Rangersi protiv Stuttgarta uspjeli osvojiti tri boda. No ipak, ni u ovoj utakmici Lyonova slika nije se ni najmanje promijenila, a Rangersi su svu svoju snagu i dominaciju realizirali na terenu.

U početnim minutama susreta igrači Lyona su u nekoliko navrata preuzeli inicijativu na terenu, svoje su udarce okušali Benzema i Anderson, ali njihovi udarci prema golu ili su bili blokirani ili nedovoljno precizni. No ubrzo su Rangersi preuzeli stvari u svoje ruke, i već u 23. minuti nakon kornera kojeg je izveo Beasley, najviši u skoku bio je Lee Mcculloh i sjajnim udarcem svladao francuskog vratara Vercoutrea.

Lyon se ipak nije predavao, i pokušali su se vratiti u igru, pucali su Grosso, Juninho, ali vratar Rangersa McGregor nije imao nikakvih problema u zaustavljanju opasnosti koje su prijetile njegovoj mreži. Vrijedi svakako spomenuti i najbolju priliku Lyona tijekom prvog poluvremena – nakon prekršaja Weira koji je i "nagrađen" žutim kartonom, slobodni udarac izveo je Grosso, ali nedostajalo mu je malo sreće, jer je lopta pogodila vratnicu. Na odmor se tako otišlo s minimalnim vodstvom Rangersa od 1:0.

U drugom dijelu momčad Rangersa se u potpunosti razigrala. Već tri minute nakon početka, u 48. minuti, Škoti dolaze u još veće vodstvo. Pogodak je ovaj put, nakon asistencije Huttona, djelo Cousina koji je ponovno potvrdio svoju golgetersku formu i Rangersi su poveli rezultatom 2:0. Francuzi se nisu uspjeli ni oporaviti od primljenog pogotka, kad je uslijedio novi. U 53. minuti Beasley je uspio stići do lopte prije vratara Vercoutrea i nonšalantno je pored njega poslao loptu u mrežu i povisio vodstvo na 3:0.

Lyon je pokušavao, ponajprije udarcima Juninha, postići barem počasni gol, no večeras nisu uspjeli nadmudriti obranu Škota i njihova vratara. Svoje su vodstvo Rangersi uspjeli sačuvati do posljednjeg sučevog zvižduka, unatoč nekoliko pogođenih vratnica Francuza, i upisati novu pobjedu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugoj utakmici skupine E nije bilo iznenađenja. Barcelona je nošena sjajnom pobjedom protiv Lyona došla u goste Stuttgartu koji joj večeras nije mogao parirati. Početak utakmice obilježilo je ispitivanje snaga, udarci prema golu upućivani su i s jedne i druge strane. Henry i Messi pokušali su ugroziti vratara Schafera, dok je u momčadi Stuttgarta najopasniji za Valdesa bio Gomez.

U prvom poluvremenu vratari su imali dosta posla, no nijedan od upućenih udaraca nije bio dovoljno dobar da ih svlada. Pred kraj prvog dijela Stuttgart je počeo sve više prijetiti, no Valdes je večeras bio vrlo siguran na golu, ni Gomez, a ni Cacau svojim ga udarcima nisu mogli ugroziti. Prvi dio, stoga, završava početnim rezultatom 0:0, s mnoštvom neiskorištenih prilika s jedne i druge strane.

U drugom dijelu Stuttgart je nastavio pritiskati Španjolce, no u 53. minuti neiskorištene su im se prilike obile o glavu. Nakon Ronaldinhovog udarca kojeg je Schafer obranio, izbijenu loptu sjajno je dočekao kapetan Puyol i Barceloni donio vodstvo 1:0. Nakon postignutog pogotka Barceloni je očito postalo mnogo lakše igrati, što je rezultiralo i još jednim pogotkom. U 63. minuti Messi je poduplao vodstvo Barcelone svojim sedmim pogotkom u sedam utakmica koje je ove sezone odigrao.

Stuttgart se nakon dva primljena pogotka nije uspio vratiti u igru, a Barcelona je stvorila još nekoliko prilika. Ipak, rezultat se nije promijenio, i Španjolci su kući otišli sa nova tri boda nakon još jedne velike pobjede.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lyon0:3FC Rangers
Stuttgart0:2Barcelona
1Barcelona 612:3+914
2Lyon 611:10+110
3FC Rangers 67:9-27
4Stuttgart 67:15-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!