Nogomet

Skupina F: Manchesteru derbi, Sportingu prvi bodovi

Sanja Čalić • utorak, 02.10.2007.

Roma večeras nije uspjela pronaći rješenje za igru Manchestera, dok su u utakmici u Kijevu nogometaši Sportinga uspjeli nadmašiti Dinamo…

Prvo poluvrijeme utakmice na Old Traffordu proteklo je bez većih prilika i s jedne i s druge strane. Manchester United je ipak bio nešto agresivniji, a što je prvih 45 minuta odmicalo, to je pritisak Manchestera postajao sve veći. Udarce su okušali Saha i Cristiano Ronaldo, dok je kod Rome Totti zaprijetio iz slobodnog udarca, no vratar Manchestera je s lakoćom ukrotio njegov udarac. Prvi dio utakmice protekao je bez većih uzbuđenja, što se očitavalo i na rezultatu.

U drugom poluvremenu Roma je udracima ponajprije Tottija, a potom i Mexesa pokušala pronaći put do pobjede, no večeras im nije išlo. Oko 60. minute uslijedilo je novo buđenje Manchestera koji počinje sve više vršiti pritisak na Rominog vratara Curcija. Udarci Nanija nisu pronašli put do mreže, ali onaj Rooneya u 70. minuti jest. Rooney je iskoristio akciju koju su mu pripremili Ronaldo i Nani, te postigao jedini, a time i pobjednički, pogodak na utakmici.

Do kraja nije se ništa mijenjalo, unatoč prilikama i s jedne i s druge strane. Roma je kući otišla bez osvojenih bodova, a Manchesteru je pripala pobjeda u ovom velikom dvoboju.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Utakmica u Kijevu između Dinama i Sportinga riješena je već u prvom poluvremenu. Portugalce je u rano vodstvo u 14. minuti doveo Tonel nakon udarca iz kuta. No Ukrajinci se nisu predavali i pokušali su doći do izjednačenja upućujući udarce prema Sportingovom golu. Jedan od tih udaraca Stojković ipak nije uspio obraniti. U 28. minuti izjednačenje je Dinamo donio Vaščuk.

Dinamo je i dalje nastavio s agresivnijom igrom i prijetnjama portugalskoj obrani, no u 38. minuti Polga je Portugalcima donio značajnu prednost prije odlaska na odmor. Obje su momčadi i u drugom dijelu stvarale brojne prilike, no do kraja rezultat se nije promijenio, i Portugalci su uspjeli doći do svoja prva tri boda u ovogodišnjem natjecanju.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Manchester United1:0Roma
Dynamo Kijev1:2Sporting
1Manchester United 613:4+916
2Roma 611:6+511
3Sporting 69:8+17
4Dynamo Kijev 64:19-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!