Nogomet

Skupina B: Asistencija Rakitića, gosti stopostotni

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 03.10.2007.

I u skupini B gosti su se u ovom kolu pokazali kao enigma za domaće momčadi. Schalke nije propustio priliku uzeti tri boda u Norveškoj, dok je Chelsea zahvaljujući individualnoj kvaliteti iznenadila Valenciju na njezinom terenu...

Valencia - Chelsea 1:2
(Villa 9'; Moretti (ag) 21', Drogba 71')

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Valencia i Chelsea. Domaćin je već od početka nametnuo visoki ritam pa su tako već u prvoj minuti imali priliku preko Davida Silve, čiji udarac odlazi pored lijeve vratnice Cecha. Pritisak se domaćinu isplatio u 9. minuti kada odlični David Villa prolazi dvojicu igrača na 30 metara od gostujućih vratiju i taman kada se mislilo da je izgubio loptu, ona mu se s(p)retno odbija te mu nije bilo teško poentirati pored istrčalog Cecha.

Valencia je lakoćom dolazila u prilike pored statične obrane gostiju za koju je nastupio ozljeđeni John Terry, sa zaštitnom maskom na licu. I onda veliki šok za domaćine. U jeku napada, Chelsea uspijeva zjednačiti autogolom Talijana Morettija. Lijepa akcija Maloude i Didiera Drogbe, završila je kobnim uklizavanjem Morettija koji izjednačava rezultat.

Pokretni Villa postigao je i drugi gol na utakmici, ali mu je i opravdano poništen. Fenomenalnu dugu loptu umirio je Fernando Morientes, spustio se među trojicu igrača i kada se mislilo da će zabiti gol, iz drugog plana naletio je Villa koji je u tom trenutku bio u zaleđu. Fenomalna akcija koja nije okrunjena golom samo zbog brzopletosti španjolskog napadača. Chelsea je pokušava dugim loptama preko Drogbe, ali sve iole opasnije pokušaje uspjela je zaustaviti Valencijina obrana.

I dok je Chelsea bila pod pritiskom domaćina, gosti su pokrenuli kontru iz koje su i poveli. Okretni Joe Cole izvukao je jednu loptu na sredini teren i u maniri pravoga asistenta izbacio je dijagonalom Drogbu samog prema Hildebrandu, Didier se lagano oslobađa Albiola i lijevom nogom pogađa donji desni kut Valencijinog gola. Drogba je pokušao i deset minuta kasnije iz slobodnog udarca, ali Hildebrand se ovaj put nije dao prevariti. Do kraja susreta domaćin je pokušao izjednačiti preko žigića i Baraje, ali njihovi udarci nisu bili dovoljno dobri da ugroze Cecha.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Rosenborg - Schalke 0:2
(Jones 62', Kuranyi 89')

Iznimno dosadno prvo poluvrijeme odigrali su Rosenborg i Schalke, s našim Ivanom Rakitićem u prvoj postavi. Rakitić je već u prvih pet minuta susreta izveo čak četiri kornera, ali niti jedan nije bio opasan po domaćina. Gosti su najviše prijetili preko Bajramovića i Kuranyija, ali niti jedan udarac nije bio previše opasan. U 44. minuti Rakitić je pokušao iz slobodnog udarca, ali njegov udarac otišao je daleko od okvira domaćeg gola.

U drugo poluvrijeme obje momčadi krenule su mnogo aktivnije. Rosenborg je nakon neodlučenog ishoda u Londonu protiv Chelseja u prošlom kolu, tražio tri boda koja bi ga gurnula među, već sada, lagane favorite za prolazak skupine, dok je Schalke pokušao nadoknaditi izgubljene bodove protiv Valencije.

Upravo je Rakitićev klub poveo u 62. minuti. Sam Ivan krenuo je u prodor i lijepom asistencijom kojom je prebacio cjelokupnu domaću obranu, asistirao je Jermainu Jonesu za vodstvo gostiju. Rosenborg je pokušao izjednačiti preko Iversena i Sapare, ali nikako nisu uspjeli pronaći put prema mreži Neuerera.

Konačan rezultat i pobjedu gostiju potvrdio je njemački reprezentativac Kevin Kuranyi, koji se pred sam kraj susreta sam našao na vrhu šesnaesterca te je jakim prizemnim udarcem svladao vratara Hirschfelda, koji nije imao nikakve šanse obraniti udarac. Schalke je ovom pobjedom na uvijek neugodnom terenu dohvatio tri boda koje je izgubio porazom na domaćem terenu protiv Valencije i tako ovu grupu učinio iznimno zanimljivom.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Valencia1:2Chelsea
Rosenborg0:2Schalke 04
1Chelsea 69:2+712
2Schalke 04 65:4+18
3Rosenborg 66:10-47
4Valencia 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!