Nogomet

Skupina C: Olympiacos iznenadio, napadači neodlučeno

Goran Tomičić • četvrtak, 04.10.2007.

Olympiacos je u drugom kolu skupine C senzacionalno slavio u Bremenu, a u utakmici Lazija i Real Madrida istaknuli su se udarni napadači obje momčadi s po dva gola...

U šestoj minuti Werder je imao prvu priliku, Almeida je krenuo sam prema Nikopolidisu, no iskusni grčki vratar je izišao s vrata i sjajnom reakcijom spasio svoju mrežu. U 18. minuti Olympiacos je ostao bez ozlijeđenog Domija, kojeg je zamijenio Julio Cesar. U 23. minuti istaknuo se i domaći vratar Vander sjajno obranivši nogom udarac Gallettija s vrha kaznenog prostora.

Werder je poveo u 32. minuti, kad je Jensen uposlio Rosenberga, čiji udarac je zaustavila vratnica, a do odbijene lopte je prvi stigao Almeida i iz blizine lako svladao Nikopolidisa. Domaći su mogli povisiti u 41. minuti, ali Nikopolidis je bio siguran nakon slobodnog udarca Rosenberga. Dvije minute kasnije isti igrač je imao novu priliku, no Raul Bravo je u posljednji trenutak blokirao njegov udarac. Werder je u prvom dijelu bio bolja momčad i ništa nije upućivalo na senzaciju.

U 60. minuti Vander je imao problema nakon udarca Gallettija s 35 metara, ali ipak je uspio odbiti loptu. Pet minuta kasnije opet je Rosenberg bio u prilici nakon asistencije Almeide, ali njegov volej odlazi preko gola. To je bio početak velikog pada Werdera. Tri minute kasnije Đorđević je uputio udarac, a LuaLua je iskoristio Vanderovo poigravanje i poslao loptu u mrežu, ali bio je u zaleđu. Igrala se 72. minuta kad je Kovačević u svom prvom dodiru s loptom uputio udarac iz daljine, koji je Vander uspio odbiti, ali samo do Stolidisa, koji je pospremio loptu u mrežu za izjednačenje. U 79. minuti Nikopolidis je savršeno reagirao nakon udarca glavom Mertesackera.

U posljednjih osam minuta Olympiacos je dovršio veliko iznenađenje. U 82. minuti Patsatzoglu je pucao s 30 metara, a lopta se odbila od Mertesackera i prevarila Vandera za prednost gostiju. Pet minuta kasnije Vander je obranio volej Raula Brava, a Kovačević je bio najbrži i poslao loptu u mrežu za 3:1. Jurica Vranješ je bio na klupi.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Real je u devetoj minuti poveo u Rimu. Sneijder je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a lopta je kroz veliku gužvu stigla do Van Nistelrooya, koji je laganim dodirom lijevom nogom prevario 43-godišnjeg Ballottu na vratima Lazija, najstarijeg igrača ovosezonske Lige prvaka. Igra se nastavila u borbenom ritmu, te nije bilo većih opasnosti za Ballottu ili Casillasa. No, u 32. minuti stiglo je izjednačenje, kad je Pandev lijevom nogom poslao loptu u gornji desni kut mreže gostiju.

Pet minuta kasnije Sergio Ramos je pokušao iz daljine, ali nije bio precizan. U 44. minuti Robben je odigrao dvostruko proigravanje sa Sneijderom i uputio udarac kojeg je Ballotta lako obranio. Početkom drugog dijela domaći su iskoristili jednu grešku Diarre i krenuli u kontru, ali nitko nije uspio stići ubačaj Rocchija. Tri minute kasnije Mauri je ubacio, a Pandev je bio blizu lopti, ali nije uspio uputiti udarac glavom.

Minutu kasnije Raul je ubacio, a Van Nistelrooy je sjajno reagirao i pucao škaricama, no Ballotta je uspio obraniti. Sljedeća minuta donijela je novu opasnost za talijanskog veterana. Robben je ubacio, a volej Van Nistelrooya nije bio dovoljno snažan i Ballotta nije imao problema. U 57. minuti Ramos je opet pokušao iz daljine, ali s istim učinkom. Minutu kasnije Rocchi je bio sam ispred Casillasa, ali iz blizine je pogodio vanjski dio mreže.

U 62. minuti Real je imao novu prednost. Raul je lijepo proigrao Van Nistelrooya, a nakon njegove varke Ballotta je pao na travu, te je iskusni napadač lako postigao svoj 52. gol u Ligi prvaka, drugi na utakmici. Real je nakon toga defenzivnom igrom pokušao sačuvati pobjedu, no Lazio je uspio izjednačiti. Igrala se 75. minuta kad je Guti izgubio loptu na sredini, koja je stigla do Pandeva, a on je prizemnim udarcem poslao loptu u lijevi Casillasov kut.

U 80. minuti opasno je izgledao ubačaj Makinwe, ali ipak je bio preblizu Casillasa. Lazio je u 90. minuti mogao do pobjede, no Cassilas je nogom zaustavio udarac Makinwe. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Ramos je uposlio Drenthea, ali njegov volej odlazi kraj gola.

Rezultati
Werder - Olympiacos 1:3, Lazio - Real Madrid 2:2.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lazio2:2Real Madrid
Werder Bremen1:3Olympiakos
1Real Madrid 613:9+411
2Olympiakos 611:7+411
3Werder Bremen 68:13-56
4Lazio 68:11-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!