Nogomet

Skupina D: Šahtar na vrhu, "katolički Glasgow" slavi

Goran Tomičić • četvrtak, 04.10.2007.

U drugom kolu Lige prvaka u skupini D, ukrajinski Šahtar je minimalnom pobjedom protiv Benfice u Lisabonu stigao na vrh skupine, a Celtic je golom u posljednjoj minuti svladao Milan za svoje prve ovosezonske bodove u Ligi prvaka...

U trećoj minuti lisabonske utakmice, Rodriguez je s desetak metara gađao desnu stranu gola gostiju, ali Piatov je obranio. U prvih pola sata vidjelo se malo dobrih akcija, te je sljedeću priliku imala Benfica u 27. minuti. Di Maria je lijepo prošao kroz obranu Šahtara i pogodio prečku, a odbijenu loptu je prihvatio Katsouranis, čiji udarac je otišao kraj gola.

Šahtar je iz prve prave prilike poveo. Rat je počeo akciju i uposlio Fernandinha, a on je odigrao povratnu loptu za Jadsona, koji je snažnim udarcem zakucao loptu pod gredu Silvina gola.

U 57. minuti Lucarelli je dobro izveo slobodan udarac s vrha kaznenog prostora, ali Silva je uspio obraniti vrhovima prstiju. Posljednjih pola sata su obje momčadi odigrale agresivno, no bez opasnijih situacija i Šahtar je ubilježio vrijednu pobjedu. Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu i dobio žuti karton.

Celtic i Milan odigrali su tvrdu utakmicu u kojoj je domaćin sretno stigao do pobjede. Prvo što vrijedi izdvojiti je udarac Kake s 25 metara u 20. minuti, ali bez problema za Boruca. U 33.minuti Caldwell je uspio blokirati pokušaj Inzaghija, a Hartley je u posljednjoj minuti prvog dijela isto učinio s pokušajem Jankulovskog.

Celtic je u 64. minuti uspio povesti, kad je McManus lijepo nakon kornera prevario Gourcuffa i svladao nemoćnog Didu. Dvije minute kasnije Pirlo je bio opasan iz slobodnog udarca s čak 40 metara, ali Boruc je uspio sačuvati prednost.

Već u sljedećoj minuti Milan je izjednačio. Gourcuff je ubacio, a Naylor je napravio prekršaj na Ambrossiniju i Merk je pokazao na bijelu točku. Kaka je s bijele točke poslao Boruca u jednu, a loptu u drugu stranu gola. Domaći su ipak došli do pobjede u 89. minuti, kad je Nakamura uposlio Browna, a on je proslijedio do Caldwella, čiji udarac je Dida zaustavio, no McDonald je odbijenu loptu poslao u mrežu. Dario Šimić je bio na klupi.

Rezultati
Benfica - Šahtar 0:1, Celtic - Milan 2:1.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Celtic2:1Milan
Benfica0:1Šahtar
1Milan 612:5+713
2Celtic 65:6-19
3Benfica 65:6-17
4Šahtar 66:11-56

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!