Nogomet

Ivanković: "Dojmovi su impresivni"

Tomislav Pacak • četvrtak, 04.10.2007.

"Dojmovi su impresivni nakon ovakvog rezultata, igre i borbe. Jedino mi preostaje s puno zadovoljstva čestitati igračima na čudesnoj borbi da priođu dalje, mom stručnom štabu kao i našoj upravi koja nam je omogućila da napravimo ovako spektakularan rezultat", u jednom je dahu zborio Branko Ivanković nakon velike pobjede protiv Ajaxa. Iz Amsterdama za Sportnet.hr Tomislav Pacak...

"Perfektno smo odigrali utakmicu i pripremili je. Mi smo protiv ovakvog protivnika 120 minuta kontrolirali igru, imali rezultat, uvjerljivo vodili i tek dvije nespretnosti koštale su nas još boljeg rezultata. Ukupan rezultat je čudesan, čestitam svim pojedincima, presretan sam nakon ovakve pobjede i što smo svojim navijačima omogućili europsku jesen", rekao je Dinamov strateg nakon završetka amsterdamske priče.

"U svakom slučaju ovo mi je najveća, najljepša i najdraža pobjeda u karijeri. Od početka utakmice imao sam dobar osjećaj, da ćemo odigrati odličnu utakmicu i to se potvrdilo. Nisam se bojao za rezultat ni u zadnjim minutama".

Europsku jesen Dinamu je osigurala čvrsta igra cijele momčadi, a pogocima je slavlje donio Mario Mandžukić. "Mandžukić je odigrao fenomenalnu utakmicu, Europa ga je danas upoznala. Pokazao je da ima čudesan potencijal, da je igrač velikih dometa, pred kojim je sigurno velika karijera. On je na najbolji način danas pokazao da će biti veliki centarfor. Vjerovali smo u njega i naše mlade igrače, osim Kocha to su sve 21, 22-godišnjaci i klub je puno dobio ovom pobjedom."

Nakon velikog, ali kratkotrajnog slavlja, zagrebačku momčad očekuje veliki derbi u Splitu u nedjelju, kojeg će nakon ove velike pobjede dočekati u značajno boljoj atmosferi. "Imali smo jako težak tjedan i siguran sam da će Split srdačno pozdraviti momčad koja se na briljantan način plasirala u Ligu Uefe. U Splitu će biti jako teško, ali ova pobjeda, bez obziva na sve traume, bit će nam poticaj za veliki derbi."

Malo je onih koji će iskreno reći da su vjerovali u Dinamov prolaz nakon maksimirskih 0:1, no Ivanković je bio jedan od njih. "Vjerovali smo da možemo napraviti podvig, jasno da je spremna zrakoplovna karta za ždrijeb Lige uefe. Vjera je postojala kod svih, od igrača preko stožera do uprave".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!