Rukomet

S Osijekom oprezno

Ivana Strahija • subota, 06.10.2007.

Perutnina Pipo IPC na korak je od ostvarenja svog cilja, osvajanja dvanaest bodova u prvih šest kola. Maksimalni dosadašnji učinak donio je Čakovčanima prvo mjesto ljestvice, kao i impresivnu gol-razliku.

U Perutnini je sve podređeno susretu s Osijekom, pravom derbiju šestog kola prve rukometne lige. Taj će susret biti ispit ne samo za igrače, već i za trenera, koji pred sobom ima spremnu udarnu momčad, no klupa mu je zbog ozljeda kratka: "Povrijeđeni su Balog i Herman, kao i Lesjak te Krajner. Točno nas je 14, no ako se još što u međuvremenu zalomi, uzet ću mlade iz omladinskog pogona", rekao je Vladimir Canjuga, trener Perutnine Pipo IPC.

Cijeli su tjedan rukometaši Pipa trenirali s posebnim naglaskom na subotnju utakmicu: "S Osijekom uvijek valja oprezno, nismo zaboravili kako su nam prošle godine uzeli titulu viceprvaka. Vjerujem da zbog toga neće biti problema s motivacijom igrača, no svakako je potrebna i maksimalna usredotočenost u igri", objašnjava Canjuga.

Pošto je ulaz u dvoranu čakovečkog GOC-a besplatan, Pipo se nada i dobroj podršci iz gledališta.

Od ostalih vijesti iz kluba, spomenimo da s nestrpljenjem očekuju rezultate izvlačenja parova trećeg kola Challenge kupa: "Naše uključivanje direktno u treće kolo tog prestižnog natjecanja još je jedan dokaz snage hrvatskog rukometa", zadovoljan je Željko Kavran, predsjednik kluba.

Svog će protivnika u Kupu Čakovčani saznati u utorak, nakon izvlačenja u bečkoj središnjici EHF-a. "Žalosno je međutim što ne razmišljamo o mogućim protivnicima po njihovoj snazi, već po destinaciji. Naime, ukoliko izvučemo recimo ukrajinskog predstavnika put bi nas mogao koštati i 150 tisuća kuna, što je velik iznos", razlaže Kavran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!