Rukomet

Sjajni Sulić i Zrnić, prokletstvo Kiela

Petar Plevnik • nedjelja, 07.10.2007.

Izuzmemo li skupinu C, u kojoj nastupa naš prvak, u susretima drugog kola rukometne Lige prvaka nije bilo iznenađenja. No, zato su za razliku od prvog kola puno bolji učinak imali hrvatski igrači. U dresu Celja briljirao je Renato Sulić, dok je povratak u formu nakon ozljede najavio Vedran Zrnić....

Skupina A

Barca je još u četvrtak na domaćem terenu obavila posao protiv Astrahana, lako se obračunavši sa ruskim sastavom. U pobjedi 34:27 najbolji Iker Romero sa devet pogodaka, kod gostiju sedam pogodaka Grigorieva. Za 20 minuta provedenih na vratima Barcelone, Venio Losert upisao je devet obrana.

Ni u drugom dvoboju skupine A nije bilo iznenađenja. Francuski Ivry na domaćem je terenu uvjerljivo svladao češkog prvaka, Banik iz Karvine.

Rezultati: Barcelona - Dinamo Astrahan 34:27, Ivry - Banik Karvina 32:22

Skupina B

Iako je upisao i drugu pobjedu u Ligi prvaka, europski prvak Kiel kao da je uklet. Nakon što su protiv Montpelliera ostali bez Karabatića i Jiche, već u devetoj minuti dvoboja protiv Hammarbya ozlijeđen je Kim Andersson, a po prvim prognazama radi se o težoj ozlijedi. Kiel je rutinski slavio sa 37:28, a najbolji u redovima domaćina Ahlm sa 10 pogodaka. U momčadi legendarnog Stefana Olssona najbolji Grundesten sa sedam pogodaka.

Prvu pobjedu u skupini B upisao je Montpellier, koji je u nedjeljnoj matineji u Rumunskoj sa 28:23 svladao Constantu.

Rezultati: Constanta - Montpellier 23:28, Kiel - Hammarby 37:28

Skupina C

Iako su uoči ždrijeba Ademar Leon i Zagreb izgledali kao sigurni putnici za prolaz u osminu finala, nakon dva kola stvari su se zakomplicirale. Vardar se bodom u Zagrebu stavio u odličnu poziciju, dok je Schaffhausen Gorana Perkovca protiv Ademar Leona na domaćem terenu došao do prvog boda. Gosti na kraju mogu biti prezadovoljni budući da su do boda stigli pogotkom tri sekunde prije kraja.

Rezultati: Kadetten Schaffhausen - Ademar Leon 29:29, Croatia Osiguranje - Vardar Skopje 28:28

Skupina D

Nakon što je u prvom kolu na domaćem parketu odigrao tek neriješeno protiv Svendborga, Portland San Antonio puno je ozbiljnije shvatio gostovanje u Austriji, pa ne čudi što su gosti slavili sa 37:29. Prvo ime u redovima Portlanda Pasarin sa 10 pogodaka, Ivano Balić je postigao dva, a Davor Dominiković jedan pogodak. Kod domaćina najbolji Hojc sa 12 pogodaka, dok su Zdravko Medić i Mario Obad postigli po tri pogotka.

U drugom dvoboju Svendborg je očekivano lako na domaćem parketu izišao na kraj sa slovačkim prvakom Tatran Prešovom. U susretu u kojem su pravdu dijelili Vladimir Sokol i Josip Posavec, Danci su slavili sa 42:32.

Rezultati: Bregenz - Portland San Antonio 37:29, Svendborg - Tatran Prešov 42:32

Skupina E

Glavni susret skupine E odigran je u petak u Čehovu, gdje je HSV pobjedom napravio veliki korak prema prvom mjestu u skupini. Gosti iz Hamburga, predvođeni Hensom sa osam pogodaka, prilično su lako došli do konačnih 29:26. Kod domaćina najbolji V.Ivanov sa šest pogodaka.

U susretu Viborga i Zaporožja bez problema slavio je danski sastav, još jednom potvrdivši kako su Ukrajinci najslabija momčad u skupini. U redovima domaćina najbolji Csaszar sa sedam pogodaka, kod gostiju osam golova Pedana.

Rezultati: Čehovski Medvedi - HSV 26:29, Viborg - Zaporožje 29:23

Skupina F

Središnji dvoboj skupine F i jedan od najjačih susreta čitavog kola odigran je u Köln Areni, gdje su snage odmjerili Gummersbach i Veszprem. Iako su Mađari pružili jak otpor, na kraju slavili domaći sa 32:30. Po prvi put nakon ozljede odličnu je partiju pružio Vedran Zrnić, uz Gunnarssona i Puntgartnika, najbolji strijelac sa sedam pogodaka. Kod gostiju Ivancsik devet pogodaka.

U drugom dvoju Celje je očekivano lako na domaćem parketu svladalo islandski Valur sa 34:24. U redovima slovenskog prvaka sjajnu je partiju pružio naš Renato Sulić sa 10 pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Fridrikssona.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Rezultati: Gummersbach - Veszprem 32:30, Celje - Valur 34:24

Skupina G

Nakon što je u prošlom kolu protutnjao kroz Flensburg, Ciudad Real nije imao milosti ni prema gostima iz Lubina. Poljski je prvak kući ispraćen sa minus 15, a najbolji u redovima domaćina Hjermind sa šest, a odmah uz bok njemu Petar Metličić sa pet pogodaka.

Do prve pobjede stigao je i Flensburg, koji je sa 33:30 slavio u Drammenu i tako napravio velik korak prema prolasku u drugi krug. U redovima gostiju, u kojima još uvijek nema Blaženka Lackovića, najbolji Knudsen te Nielsen sa osam pogodaka, dok kod domaćina devet pogodaka Hagena.

Rezultati: Ciudad Real - Zaglebie Lubin 40:25, Drammen - Flensburg 30:33

Skupina H

U skupini H dvije očekivane pobjede. Velenje Ivice Obrvana, predvođeno Jureom Dobelšekom sa devet pogodaka, rutinski je slavilo na na gostovanju u Bjelorusiji, a među strijelce se četiri puta upisao i Drago Vuković. Još uvjerljivi bio je Szeged, koji je na domaćem terenu sa čak 15 pogodaka razlike svladao sarajevsku Bosnu.

Rezultati: Brest Meškov - Velenje 30:36, Szeged - Bosna 39:24

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

CSM Constanta23:28Montpellier
Kiel37:28Hammarby IF HB
1Kiel 6210:169+4112
2Montpellier 6183:169+148
3Hammarby IF HB 6184:199-152
4CSM Constanta 6152:192-402

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!