Nogomet

Modrić igra, Hajdukovci statiraju

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 08.10.2007.

Kapetan Dinama redovito je u posljednje vrijeme najbolji igrač kada Modri igraju protiv Splićana. Hajdukovi nogometaši ne pronalaze načina kako zaustaviti Luku Modrića i redovito im on ili presudi ili barem jednom zatrese mrežu. Tako je bilo i ove nedjelje, njegov vodeći pogodak potopio je ambicije Hajdukovaca koji se nisu oporavili sve do druge polovice nastavka utakmice kada su ponovno počeli zaista igrati...

Slika 4 od 5.

Vratar

Dragan Žilić (Rijeka) – Bilo je iznimno teško odlučiti ovog puta tko je bio najbolji vratar kola. Izvjestitelji govore kako su uz Žilića još iznimno dobri bili i Stojkić te Čonkaš, no vratar Rijeke je ipak jedini od njih sačuvao svoju mrežu potpuno praznom pa je dobio prednost. Protiv Zadra nije imao previše posla, ali ipak s neko vrlo dobrih obrana nije dozvolio Zadranima u drugom poluvremenu da ugroze pobjedu Bijelih.

Obrana

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Ivo Smoje (Osijek) - Dobre igre Ive Smoje više nisu novost poznavateljima hrvatskog nogometa. Profilirao se definitivno u prvo obrambeno ime najetabliranijeg slavonskog prvoligaša. Nakon što je sredinom prvog poluvremena spasio Skendera od iznimno opasne akcije koju je trebao realizirati Lovrek, u samo završnici istog poluvremena je i zatresao mrežu Stojkića za vodstvo svoje momčadi.

Dalibor Starčević (Inter) – Obrana Zaprešićana odigrala je jako dobru utakmicu u Varaždinu, Bračun može biti iznimno zadovoljan, a posebno nastupom Dalibora Starčevića. Jedan je od najzaslužnijih što je mreža njegova kluba zatresena samo jednom i iznimno je uspješno otklanjao svaku opasnost koja se približavala njegovom kaznenom prostoru.

Carlos (Dinamo) – Brazilac u redovima Modrih nastupio je u najvećem hrvatskom derbiju ove nedjelje zahvaljujući lakšoj ozljedi Gordona Schildenfelda koju je zadobio u Amsterdamu. Potvrdio je Carlos i ovog puta kako mu stoperska uloga odgovara znatno više od one na lijevom boku. Hajdukovi napadači nisu se previše naigrali pored njega, a dva puta je čak i spašavao mrežu od gotovo sigurnog pogotka.

Stipe Lapić (Šibenik) – Nogometaš prilično bogatog iskustva nakon Hajduka, nizozemskog PSV-a i Dinama skrasio se u Šibeniku. Lijevi bek momčadi sa Šubićevca nerijetko je u Čakovcu odlazio na "izlete" u protivnički šesnaesterac i ovog puta to se isplatilo. U samoj završnici susreta s Međimurjem svojim je pogotkom donio Šibeniku vrijedan bod na gostovanju.

Veza

Mario Jurić (Slaven Belupo) – Još jedan bivši nogometaš Dinama našao se u ovotjednoj momčadi kola. Mario Jurić bio je vrlo dobar na desnom boku protiv Cibalije, a tu iznimno dobru igru okrunio je i pogotkom koji je oduševio sve gledatelje u Koprivnici. Osim toga, bio je iznimno razigran te je imao još nekoliko prilika koje ipak nije uspio iskoristiti.

Slika 1 od 1.
Foto: Zlatko Premuš

Davor Piškor (Međimurje) - Konačno je proradio Piškor koji je prošle sezone bio ponajbolji strijelac u redovima čakovečkog prvoligaša. U utakmici sa Šibenikom u dva je navrata Piškor bio na pravom mjestu u pravo vrijeme te je tako uspio zatresti mrežu dva puta, a ništa lošiji nije bio ni u ostalim fazama igre.

Luka Modrić (Dinamo) – Kapetan Modrih već je tradicionalno najopasniji nogometaš kad je na drugoj strani terena splitski Hajduk. Ništa drukčije nije bilo ni ove nedjelje te je iznimno dobrom igrom konstantno prijetio vratima Hajduka. Postigao je vodeći pogodak za svoju momčad već u 11. minuti, a nešto kasnije imao je još jednu odličnu priliku za realizirati, ali je lopta tada otišla malo pored vratnice.

Manuel Pamić (Rijeka) – Neumorni Manuel Pamić kao što je uobičajeno bio je uglavnom nezaustavljiv bez prekršaja na svom lijevom boku. Malo koja momčad ima "lijeka" za njegove prodore, pa se tako nisu ni Zadrani najbolje nosili s njime, a digao je publiku na noge kad je u završnici prvog poluvremena sjajnim pogotkom rasparao mrežu Danijela Subašića.

Napad

Slika 2 od 2.
Foto: Tomislav Pacak

Marijo Dodik (Cibalia) – Najbolji strijelac u povijesti koprivničkog prvoligaša u 11. kolu T-Com Prve HNL zatresao je mrežu kluba u kojem je proveo vjerojatno najbolje dane svoje karijere. Tri minute prije završetka utakmice najbolje se snašao u jednoj gužvi pred vratima Iveše i kad je dobio loptu u svoj posjed nije propustio iskoristiti priliku te donijeti svojoj momčadi bod.

Vedran Nikšić (Osijek) – U talent ovog mladog napadača vjerovali su mnogi, a onda ga je zadesila prilično teška ozljeda, ali on se nakon nje vratio bolji no ikad i nakon odlične igre i tri pogotka u 10. kolu, u listu strijelaca upisao se i ovog puta. Zabio je Stojkiću za potvrdu vodstva Osijeka, a imao je još nekoliko vrlo dobrih prilika koje ipak nije uspio iskoristiti.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!