Zimski sportovi

Hrvatski skijaški savez dobio novog generalnog sponzora

HINA • utorak, 09.10.2007.

Hrvatski skijaši spremno i bez ozljeda dočekuju novu sezonu Svjetskog kupa koja starta 27. i 28. listopada u austrijskom Soeldenu, a u Hrvatskom skijaškim savezu su zadovoljni jer su dobili i novog generalnog sponzora tvrtku Vipnet s kojom zatvaraju i financijsku konstrukciju...

Trogodišnji sponzorski ugovor, kojim Vipnet postaje i generalni sponzor sljemenskih slalomskih utrka, potpisali su direktor reprezentacije Vedran Pavlek i predsjednica Uprave Vipnet-a Marie-Helene Magenschab, koja je hrvatskim skijašima da barem na Sljemenu u veljači budu bolji od Austrijanaca.

Prošla sezona, koju je obilježio odlazak Janice Kostelić, bila je u svakom smislu teška za nas, a rezultatski je odrađena sjajno. Od nove sezone puno očekujemo, Ivica Kostelić i Ana Jelušić su u samom vrhu, vratila se Nika Fleiss, a zasigurno će napredovati i Matea Ferk, Sofija Novoselić i muški dio ekipe, kazao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak.

Jelušić i Fleiss su uspješno obavile pripreme u Argentini, čime je posebno bila zadovoljna Fleiss, koja se nakon skoro jednogodišnje stanke zbog bolesti opet spremna za povratak u najbolju skupinu svjetskih slalomašica. Ana Jelušić jedva čeka start slalomske sezone u finskom Leviu, a ovaj vikend će obaviti završne pripreme u Hintertuxu.

"Prošla sezona je bila sjajna, ali ne mogu reći sezona iz snova jer bi odmah prestala skijati. U Argentini je bilo odlično, počevši od uvjeta do hrane, pa sam čak i dobila koji kilogram viška. Ja sam jedna od onih osoba koja ne dopušta nikome da stvara pritisak glede rezultata, to ne dopuštam ni sebi. Ako budem zdrava, sve će se posložiti kako treba", kazala je Riječanka, koja u novoj sezoni, osim slaloma, dosta očekuje i od nastupa u veleslalomu.

Ivica Kostelić obavio je jednomjesečne pripreme tijekom kojih je posebna pozornost bila posvećana testu nove opreme, posebice skija za slalom, a 27-godišnji hrvatski skijaš najviše priželjkuje sezonu bez ozljeda.

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek posebno je najavio žensku noćnu i mušku dnevnu slalomsku utrku na Sljemenu 15. i 17. veljače, dok će se po prvi puta voziti i eksihibicijska utrka na kojoj će se sljemenskom stazom spuštati Janica Kostelić, Alberto Tomba, Franz Klammer, Mark Girardelli i drugi. Pavlek je naglasio kako je ovogodišnji termin zagrebačkih utrka u veljači izniman, budući da će se već 2009. na Sljemenu voziti 4. i 6. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!