Ostali sportovi

Tadić: "Možemo puno"

Sanja Čalić • petak, 12.10.2007.

Na samom kraju dugog razdoblja priprema za Svjetsko boksačko prvenstvo koje će se održati u Chicagu od 23. listopada do 3. studenog ove godine, svoja su očekivanja ekskluzivno za Sportnet.hr podijelili izbornik Pero Tadić te pojedini reprezentativci…

Pripremni period hrvatskih boksača koji je trajao oko tri mjeseca i koji je proveden u Puli, Zadru, te na Bjelolasici, bliži se svom kraju. Svjetsko prvenstvo koje je pred vratima nosi vrlo velik ulog – osmorica prvoplasiranih na ovoj smotri plasirat će se za Olimpijske igre u Pekingu. Posljednjeg dana priprema u Puli, gotovo pred sam polazak u Chicago, u našem stožeru, predvođenom izbornikom Tadićem, vlada veliki optimizam, unatoč tome što Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza nije prihvatio zahtjev da na prvenstvo otputuju boksač Filip Palić i trener Rađan.

Slika 1 od 2.
Foto: Sanja Čalić

Izbornik reprezentacije Pero Tadić smatra da su pripreme odrađene vrlo dobro, te da su svi naši predstavnici spremni napraviti mnogo na Svjetskom prvenstvu: "Pripreme su prošle bez problema, boksači su zdravi. Izvršni odbor još nije potvrdio Filipa Palića da ide u Ameriku i trenera Rađana, da su još oni, bili bismo kompletni i prezadovoljni. Uglavnom, svjesni smo da imamo vrlo veliku odgovornost, zato smo i radili cijelu godinu i mislim da možemo sigurno napraviti dobar rezultat, kao i što smo dosad radili."

Posljednja provjera pred odlazak u Chicago bila je turnir u Češkoj Ostravi, odakle se Hrvatska vratila s čak pet medalja i time potvrdila sjajnu formu u kojoj se naši reprezentativci nalaze. Zlato je osvojio Vedran Đipalo, srebrom se okitio Marijo Šivolija, dok su brončani bili Mirsad Ahmeti, Borna Katalinić i Marko Tomasović.

Slika 2 od 3.
Foto: Sanja Čalić

Upravo to može biti jedan od razloga za optimizam našem izborniku koji od svojih pulena očekuje dobre rezultate, iako smatra da će ovo biti jedno od težih prvenstava: "Najvažnije je da se kvalificiramo među prvih osam, to je viza za Olimpijadu. Sigurno će biti teže nego obično, znači da će svi boksači svijeta doći jer žele na Olimpijadu, tako da će to biti jedno od najjačih dosad. Imamo vrlo jaku reprezentaciju koja već ima dosta iskustva i dosta medalja, siguran sam da možemo napraviti puno."

Hrvatska će reprezentacija na svjetsku smotru otputovati u sljedećem sastavu: Mirsad Ahmeti (do 57 kg), Boris Katalinić (do 64 kg), Borna Katalinić (do 69), Marijo Šivolija (do 81 kg), Vedran Đipalo (do 91 kg) i Marko Tomasović (+ 91 kg).

Slika 3 od 4.
Foto: Sanja Čalić

Očekivanja aktera naše izabrane vrste ne razlikuju se mnogo. Svi se slažu da je glavni cilj doći u četvrtfinale i tako osvojiti plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Jedan od onih od kojeg se mnogo očekuje je i Marijo Šivolija: "Bit će teško, otići ćemo skromno, a ja se nadam da ćemo ostvariti taj željeni cilj. Jedino je teško što je 18 zemalja prijavljeno i svi idu na to da se kvalificiraju na Olimpijadu. Mi smo spremni i dat ćemo sve od sebe za taj uspjeh."

Siguran put u Peking cilj je i Vedrana Đipala: "Bit će dosta neizvjesno, a nadam se sve u svemu dobrim rezultatima, pobijediti koji meč. Cilj je svakom od nas ići na Olimpijadu, znači četvrtfinale. Ja se nadam da ćemo to uspjeti ispuniti u što većem broju."

Slika 4 od 5.
Foto: Sanja Čalić

Borna Katalinić potvrdio je dobar rad na pripremama, te očekuje da će se uloženi trud isplatiti: "Spremili se jesmo, trenirali jesmo puno. Mogu reći da ne očekujem polufinale ili finale, barem četvrtfinale bi bilo dobro. Nadamo se tom četvrtfinalu i plasiranju na Olimpijadu."

Jedini Puljanin među reprezentativcima Mirsad Ahmeti smatra da nastup na prvenstvu umnogome ovisi o ždrijebu: "Moja očekivanja su da se plasiram na Olimpijadu, ali to sve ovisi o ždrijebu, tako da ćemo vidjeti kako će to biti. Sve ovisi o ždrijebu, ali dat ćemo sve od sebe."

I za kraj, poželimo im puno sportske sreće i uspjeha u pohodu na plasman za Olimpijske igre i na nove medalje…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!