Tenis

Titula za rođendan

Ivana Spahija • nedjelja, 14.10.2007.

Trofej milijun dolara vrijednog WTA turnira u Moskvi ostaje kod kuće. Nepostavljena Ruskinja Elena Dementijeva iskoristila je prednost domaćeg terena i pred 10 tisuća navijača po prvi put u karijeri uspjela je svladati Serenu Williams. Nakon tri iscrpljujuća seta, 14. tenisačica svijeta osvojila je svoj osmi naslov u karijeri...

Sat i 45 minuta trajala je neizvjesnost na tribinama središnjeg terena teniskog kompleksa u Moskvi, gdje su finalni meč turnira igrale domaća uzdanica Elena Dementijeva i četvrta nositeljica, trofejna tenisačica Serena Williams. Amerikanka je bila favoritkinja u ovom meču, pogotovo zbog toga što u dosadašnjim međusobnim susretima Dementijeva nije oduzela niti set svojoj protivnici. Ipak, publika u rodnom gradu ponijela je Ruskinju, koja je nakon gubitka prvog seta odličnom igrom preokrenula rezultat i došla do vrijedne pobjede.

Williams je u prvom setu četiri puta oduzela servis Ruskinji, a Dementijeva joj je uspjela uzvratiti s dva breaka, što je bilo dovoljno Amerikanki da uzme prvi set rezultatom 7:5. Iako je stekla solidnu prednost, sedma tenisačica svijeta slomila se u iduća dva seta. Dementijeva je u drugom setu tri puta oduzela servis Williams i uzela set rezultatom 6:1, a isto to je ponovila i u odlučujućem, trećem setu, u kojem je iskoristila drugu meč loptu i osvojila naslov pobjednice.

Ovo je prva pobjeda ruske tenisačice nad Serenom Williams, do sada je Amerikanka četiri puta upisala uvjerljive pobjede nakon dva odigrana seta. Dementijeva je ovom pobjedom sebi darovala najljepši mogući poklon za rođendan, u ponedjeljak navršava 26 godina. Ruskinja je do sada dva puta bila finalistica turnira u Moskvi, 2001. i 2004. godine, a sada se napokon uspjela upisati i među osvajačice turnira u svom rodnom gradu.

WTA Moskva, finale: Elena Dementijeva (Rusija) - Serena Williams (SAD, 4) 5:7, 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!