Ostali sportovi

Tko može srušiti Patriotse?

Mario Majdić Natrlin • utorak, 16.10.2007.

Sukob između Dallasa i New Englanda smanjio je broj neporaženih momčadi na samo dvije, Coltsi su imali tjedan odmora i promatrali dvoboj konkurencije, prvu pobjedu su ubilježili Saintsi dok Miami i St. Louis i dalje nižu poraze.

Matchup između Cowboysa i Patriotsa(dvije dosad nepobijeđene momčadi) na sve je ostale utakmice tjedna bacio sjenu, a nestrpljivo su se očekivali dvoboji dva najjača napada lige predvođeni QBima Tom Bradyom i , te sukob #81 - Randyja Mossa i Terrella Owensa. Patriotsi su započeli utakmicu, već tradicionalno, postignuvši TD u prvom napadu (Moss na dodavanje Bradyja), a do kraja prve četvrtine New England je već vodio sa 14:0.

U drugoj četvrtini obrana Cowboysa se pobrinula da "derbi" ne propadne i postigla TD koji je bio posljedica izgubljene lopte Bradyja koju je pokupio Jason Hatcher i utrčao za TD. Romo je do kraja poluvremena bacio TD dodavanje za Owensa i to nakon što je Brady upotpunio svoje 3. TD dodavanje i to za TE Wes Welkera koji je te večeri imao 2 TD u sklopu 11 uhvaćenih lopti i 124 yarda, te se pokazao od neprocjenjive vrijednosti za napad Patriotsa.

Uslijedio je preokret Cowboysa, Romo i Crayton su se povezali za novo TD dodavanje i vodstvo od 24:21. Briljantna večer Bradyja sastojala se od 5 TD dodavanja u sklopu 388 yarda, a Patriotsi su se uspjeli vratiti nakon deficita, Brady je sa dugačkim driveovima(Patriotsi su loptu u rukama imali 38 minuta, a Cowboysi 21) rezao obranu Cowboysa i doveo Patriotse do 6 pobjede u sezoni. Gosti su do kraja postigli još 27 poena, domaćini nisu mogli pratiti taj tempo i upisali su prvi poraz sezone. New England maršira dalje i u zraku ostaje visjeti pitanje vrijedno Super Bowla – tko može srušiti Patriotse?

A što reći na dvoboj između Bearsa i Vikingsa, točnije Devina Hestera i Adriana Petersona, koji je završio FG od 55 yardi Ryana Longwella i pobjedom Vikingsa 34:31. Ipak, ono što je dovelo do tog trenutka je razlog zbog kojeg pišemo o ovoj utakmici. Hester nas je već razmazio svojim TD returnovima igrajući za special team Chicaga, ali prava eksplozija nastaje kada se na drugoj strani nađe RB Peterson.

Utakmicu otvara Hester sa punt returnom od 89 yardi krajem prve četvrtine i postaje sve jasnije da ovaj momak ruši sve dosad postavljene granice i jedino je pitanje koliko daleko može ići. Rookie Peterson krajem druge četvrtine postiže TD pretrčavši 67 yardi i postavlja rezultat na 14:14. Petersonu to nije dovoljno, pa u idućoj četvrtini pretrči 73 yarda za novi TD, i to protiv obrane koja je prošle godine igrala u Super Bowlu. U četvrtoj četvrtini Peterson je upotpunio još jedan rushing TD od 35 yardi za vodstvo Minnesotte od 31:17.

Bearsi su se vratili TD-om Muhammada na dodavanje Griesea, koji je nešto kasnije dodao i Hesteru, koji je napokon dobio mjesto u napadu Bearsa, za izjednačujući TD. Sa manje od 2 minute do kraja, Peterson je na kickoff returnu stigao do 38 yardi na području Bearsa, što je omogućilo Longwellu da postigne pobjednički FG. Peterson je završio utakmico sa 361 ukupnih yarda što je 3 rezultat u povijesti NFL-a, a ove dvije momčadi su postale veoma svjesne potencijala kojeg posjeduju u ova dva igrača.

U utakmici "razbijenih QBja" Carolina je upisala pobjedu nad Arizonom. Problemi Panthersa sa QBima započeli su kada im se ozlijedio Jake Delhomme(čija je sezona zbog operacije lakta završena). Utakmicu poslije leđa je ozlijedio i David Carr, zamjena za Delhomma, što je značilo da Carolina mora posegnuti za novom vođom napada kojeg su našli u liku i djelu 43-godišnjeg Vinnyja Testaverdea. Čovjek koji je prošli tjedan NFL pratio iz udobnosti svoje dnevne sobe, sedam se dana poslije i sam našao na TV-u… i pobijedio. Upotpunio je 20 dodavanja za 206 yarda uključujući i TD dodavanje za uvijek raspoloženog WR Stevea Smitha.

Da bi ironija bila veća pobrinuli su se u Arizoni Cardinalsi, čiji se head coach Whisenhunt "razbacivao" (i to poprilično uspješno) sa svoja dva QBa Leinartom i Warnerom, su prvo sasječeni samo na veterana Warnera, zbog ozlijede mladog Leinarta, a tokom utakmice sa Carolinom i ovaj se ozlijedio pa je zaigrao QB kojeg su doveli sredinom tjedna, (nakon ozlijede Leinarta) Tim Rattay koji je imao 3 presječene lopte. Ali, možda bi stvari bile drugačije da je Testaverde napravio drugačiju odluku. Naime, Cardinalsi su mu prvi prišli i ponudili mu posao u "pustinji" za koju je veteran zaključio da mu je predaleko. Odmah poslije sa istom su mu ponudom došli Panthersi, Testaverde ih je prihvatio i donio im 4 pobjedu sezone.

U AFC-u Chargersi polako dolaze sebi i upisuju 2 pobjedu za redom protiv Oaklanda. Skupa sa njima budi se i Tomlinson koji je ovog puta pretrčao 198 yarda za 4 TD. Ukoliko nastave u pozitivnom nizu i sobzirom na količinu talenta kojeg ova momčad posjeduje, možda ova sezona ipak nije propala za San Diego.

National Footbal League, šesti tjedan: Baltimore – St. Louis 22:3, Chicago – Minnesota 31: 34, Cleveland – Miami 41:31, Green Bay – Washington 17:14, Jacksonville – Houston 37:17, Kansas City – Cincinnati 27:20, NY Jets – Philadelphia 9:16, Tampa Bay – Tennessee 13:10, Arizona – Carolina 10:25, Dallas – New England 27:48, San Diego – Oakland 28:14, Seattle – New Orleans 17:28, Atlanta – NY Giants 10:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!