Automoto

Loris na mukama s kišom

Sportnet • nedjelja, 21.10.2007.

U Španjolskoj su danas vremenski uvjeti opet bili promjenjivi pa je tako pred utrku jako padala kiša i vozači su bili u dvojbama kakve gume koristiti za utrku. Loris Valjan odlučio se za gume za suho, što mu je u prvim krugovima predstavljalo velike poteškoće i jedva se održao na stazi...

Vidjevši da je velik broj vozača bio prisiljen odustati zbog iznimno niske temperature staze, Loris je odlučio držati se zadanog cilja i paziti na to da osvoji dovoljno bodova da zauzme peto mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Europe. Dobra taktika i profesionalni stupanj koncentracije omogućili su mu ostvarivanje zadanog cilja. 12. mjestom na današnjoj utrci zauzeo je peto mjesto u ukupnom poretku klase Supersport u Prvenstvu Europe.

Utrku je dobio Fabrizio Pellizzon na Triumphu, a prava mala drama odvijala se u borbi za četvrto mjesto. Guglielmo Tarizzo na Hondi protiv sunarodnjaka Danila Marranconea na Yamahi. Do posljednjeg zavoja nije se znalo koji će osvojiti naslov prvaka. Na kraju je Tarizzo četvrtom pozicijom sa samo bodom prednosti osvojio naslov prvaka ispred Marranconea koji je završio utrku na petoj poziciji.

Lorisov rezultat je nešto ispod očekivanja s početka ove sezone, ali istodobno i neusporedivo bolji od onoga koji se dogodio prošle godine. Nadajmo se da će sljedeće godine biti još bolje te da će se Loris vratiti među najbrža tri vozača u Europi.

Ukupni poredak:
1. TARIZZO Guglielmo FMI I Honda 71
2. MARRANCONE Danilo FMI I Yamaha 70
3. FILLA Michal ACCR CZ Yamaha 59
4. ROUS Radek ACCR CZ Yamaha 53
5. VALJAN Loris HMS HR Yamaha 34
6. GIUGOVAZ Diego FMI I Triumph 32
7. CAJBACK Nicklas SVEMO S Honda 32
8. RONCORONI Mattia FMI I Yamaha 31
9. KUBBERöD Daniel NMF N Honda 30
10. PINTAR Boštjan AMZS SLO Yamaha 27.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!