Ostali sportovi

NFL: Briljantni Brady i Patsi, Giantsi sve opasniji

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 22.10.2007.

Novi tjedan NFL-a obilježile su pobjede Giantsa i Patriotsa, te nekoliko zanimljivih dvoboja, iznenađenje Buffala pobjedom nad Ravensima, te živo blato u koje kolegijalno tonu Dolphinsi i Ramsi...

Dugo se je čekala utakmica u kojoj QB Chicaga neće imati niti jednu izgubljenu loptu. Ta se je endemska pojava mogla vidjeti sinoć u Philadelphiji, što je rezultiralo i konačnom pobjedom Bearsa u gradu «bratske ljubavi».Brian Griese, dodavač Chicaga, odigrao je solidnu utakmicu bacivši za 322 yarda, uključujući i posljednji napad gostiju koji je nakon odlične serije dodavanja završio TD dodavanjem Griesea za Muhsina Muhammada devet sekundi prije završetka utakmice za preokret i konačno vodstvo Bearsa 19:16.

To je ujedno bio drugi TD te večeri (prvi je upotpunio McNabb za Schobela) koju su ispunili field-golovi (Akers – 3/3 za Philadelphiju; Gould 4/5 za Chicago). S druge strane napad domaćina obilježio je Brian Westbrook sa 79 pretrčanih yarda i šest uhvaćenih dodavanja za 40 yardi. Napad Chicaga nakon dugo vremena, barem na papiru, izgleda poprilično kvalitetno, zahvaljujući prije svega priključenju rookie tight enda Grega Olsena, te pojavljivanju Devina Hestera na poziciji hvatača uz već prisutneMuhammada i Clarka.

Zanimljivo je bilo i u diviziji AFC South gdje su se u Houstonu sastali domaćini Texansi protiv Tennessee Titansa. Utakmica se smatrala riješenom već nakon što su gosti natrpali 16 poena bez odgovora domaćina, te na tu hrpu dodali još 10 u trećoj četvrtini. U međuvremenu se ozlijedio startni QB Texansa Matt Schaub kojeg je zamijenio 29-godišnji Sage Rosenfels koji je predvodio povratak domaćina i to na način da su u posljednjoj četvrtini zabili čak 29 poena. Rosenfels ih je predvodio sa 290 bačenih yarda i četiri TD-a (imao je i tri presječene lopte) čime Texansi prelaze u vodstvo 36 – 35. Ipak, zvijezda večeri je bio drugi 29-godišnjak, kicker Titansa Rob Bironas koji je zabio pobjednički FG istekom vremena, ukrao pobjedu šokiranom Houstonu, te je odnio u Tennessee. Bironas je te večeri zabio čak osam FG-a, što je ujedno i rekord NFL-a za najviše zabijenih FG-a u jednoj utakmici. QB Titansa Vince Young ipak nije igrao zbog ozlijede.

NY Giantsi su stigli do svoje pete uzastopne pobjede i to poprilično se oslanjajući na svoju obranu, koja se (nakon katastrofalna prva dva tjedna) pretvara u pravo čudovište i olakšava posao QB-u Manningu, te napadu Giantsa. DE Osi Umenyiora proživljava odličnu sezonu, osam je puta rušio protivničke QB-eve, sinoć je upisao i TD polaganje, a kada se udruži sa imenima kao što su Michael Strahan i Antonio Pierce, onda nastaju veliki problemi za protivničke momčadi. Sinoć je nastradao San Francisco koji je imao četiri izgubljene lopte i samo 257 ukupnih yardi. Određene zasluge imaju i WR-i Toomer i Burress, te poprilično jaka «probijačka» postava koja daje dodatnu dimenziju napadu Giantsa.

Pobjedu su upisali i Patriotsi, ali to više i nije novost, pogotovo kada je upišu protiv Dolphinsa koji cijelu sezonu ni ne znaju nego za poraz. Ipak, izazov je Patriotsima nadmašivati same sebe. Tom Brady je ovaj put bacio šest TD dodavanja u sklopu 354 yarda, Randy Moss zadivljuje svekoliko pučanstvo načinima na koji hvata lopte, TE Welker je imao devet uhvaćenih lopti za 138 yarda...svijet se i dalje okreće. Brady i napad Patriotsa su nakon sedam utakmica na dobrom putu da poruše sve do sada poznate napadačke rekorde lige, od broja TD dodavanja u jednoj sezoni do postignutih poena...

Willis McGahee je susreo mnogo poznatih lica kada se vratio u Buffalo odigrati utakmicu protiv svoje bivše momčadi. I odigrao je dobro pretrčavši 114 yarda i utrčavši za jedan TD. Ipak, njegovi Ravensi nisu imali dobar dan, a domaćini Billsi ovu utakmicu nisu htjeli ispustiti iz ruku kao onu prije dva tjedna protiv Dallasa, i sinoć su upisali svoju drugu pobjedu sezone.

Spomenut ćemo i novi poraz ozljedama osakaćenih St.Louis Ramsa, koji prave društvo Dolphinsima na dnu lige. Sinoćnji su im strvinari bili Seahawksi čiji je napad napokon pronašao žrtvu nakon dvotjedne suše.

National Footbal League, sedmi tjedan: Buffalo – Baltimore 19:14, Detroit – Tampa Bay 23:16, Houston – Tennessee 36:38, Miami – New England 28:49, NY Giants – San Francisco 33:15, New Orleans – Atlanta 22:16, Washington – Arizona 21:19, Cincinnati – NY Jets 38:31, Oakland – Kansas City 10:12, Dallas – Minnesota 24:14, Philadelphia – Chicago 16:19, Seattle – St.Louis 33:6, Denver – Pittsburgh 31:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!