Ostali sportovi

Mladi judaši Pujanki osvojili Pandu

Jadranka Pongrac • srijeda, 24.10.2007.

U organizaciji JK Panda - Zagreb održan je Međunarodni judo turnir "Zagreb Open" od 20. do 21.10.2007., športska dvorana Sutinska vrela u Podsusedu. Uz nastup mnogobrojnih klubova i nacionalnih reprezentacija, turnir je svakako opravdao naslov međunarodnog natjecanja...

U iznimno jakoj konkurenciji nastupilo je 793 natjecatelja iz 71 kluba i 13 zemalja (NZL, SWE, GBR, BEL, SVK, AUT, HUN, ITA, ROM, SLO, SRB, BIH i CRO). Nastup stranih ekipa i brojnih natjecatelja još jednom je potvrdio kvalitetu ovog turnira i uvrstio ga kao jednog od kriterijskih judo turnira Hrvatskog judo saveza za konkurenciju kadeta i kadetkinja do 17 godina.

Natjecanje se odvijalo u dva dana uz nastupe u konkurencijama mlađih dječaka i djevojčica do 10 god., dječaka i djevojčica do 13 god., mlađih kadeta i kadetkinja do 15 god., kadeta i kadetkinja do 17 god., juniora i juniorki do 20 god., te seniora i seniorki. Uz podijeljenih 87 kompleta medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji, za najuspješnije klubove dodijeljeni su pehari i to u slijedećim uzrasnim kategorijama:

za dječake, djevojčice, mlađe kadete i mlađe kadetkinje
1. mjesto JK Pujanke - Split
za kadete i kadetkinje
1. mjesto JK Drobeta ROM
za juniore i juniorke
1. mjesto JK Panda - Zagreb
za seniore i seniorke
1. mjesto JK Sankaku - Celje

Najteže je bilo osvojiti pehar u uzrastu djece i mlađih kadeta radi najbrojnije konkurencije u kojoj je se borilo ukupno 462 natjecatelja iz 50 klubova. Još jednom su svoju dominaciju potvrdili mladi judaši JK Pujanki i osvojili Pandu. Uspješni treneri JK Pujanke Vladimir i Slavko Preradović su na turnir izveli 32 natjecatelja koji su na Pujanke, uz pehar, odnijeli šest zlatnih, pet srebrnih i šest brončanih medalja, te petih petih mjesta. Još željni borbi i pobjeda mladi judaši su ostali i na trodnevnim priprema poslije turnira, koje su okupile preko 80 judaša iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Belgije, Rumunjske i Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!